Pomarančovo-tvarohový koláčik
Autor receptu: maartina
Výborný osviežujúci cheesecake s vôňou škorice, ktorému nik neodolá :). Keď som recept našla na nete, vedela som, že tento koláč bude patriť medzi moje NAJ.
autorom je Andrejka O. (hillary)
Postup
- Pripravíme si korpus: v mixéri podrvíme sušienky (tentokrát som použila kakaové), pridáme mletú škoricu a rozpustené maslo.
Vystelieme ním dno i boky tortovej formy. Dáme do chladničky stuhnúť, pokým si pripravíme plnku.
- v pomarančovej šťave si necháme napučať plátkovú želatínu (asi 10min.), potom šťavu pomaly zohrievame, ale iba dovtedy, pokým sa želatína úplne nerozpustí.
- pripravíme si krém: tvaroh, smotanu, prášk. cukor, škoricu a kôru z pomaranča si dobre vyšľaháme a pridáme rozpustenú želatínu v pomarančovej šťave, dobre premiešame.
- a máme hotový krém
- nalejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
- Na ďalší deň si môžeme pripraviť čokoládovú polevu. Šľahačkovú smotanu si zohrejeme a do nej nalámeme čokoládu. Zohrievame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť a polejeme ňou koláčik ...ako hlavnú fotku som použila foto s polevou, keď som cheesecake robila po prvý krát.
Tentokrát som však čokoládovú polevu nedávala, iba posypala mletou škoricou. Zjedol sa skôr, ako som ho stihla odfotiť :).