Pomarančovo-tvarohový koláčik

Autor receptu: maartina

Výborný osviežujúci cheesecake s vôňou škorice, ktorému nik neodolá :). Keď som recept našla na nete, vedela som, že tento koláč bude patriť medzi moje NAJ. autorom je Andrejka O. (hillary)

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si korpus: v mixéri podrvíme sušienky (tentokrát som použila kakaové), pridáme mletú škoricu a rozpustené maslo. Vystelieme ním dno i boky tortovej formy. Dáme do chladničky stuhnúť, pokým si pripravíme plnku.
  2. v pomarančovej šťave si necháme napučať plátkovú želatínu (asi 10min.), potom šťavu pomaly zohrievame, ale iba dovtedy, pokým sa želatína úplne nerozpustí.
  3. pripravíme si krém: tvaroh, smotanu, prášk. cukor, škoricu a kôru z pomaranča si dobre vyšľaháme a pridáme rozpustenú želatínu v pomarančovej šťave, dobre premiešame.
  4. a máme hotový krém
  5. nalejeme na vychladnutý korpus a dáme do chladničky stuhnúť najlepšie do druhého dňa.
  6. Na ďalší deň si môžeme pripraviť čokoládovú polevu. Šľahačkovú smotanu si zohrejeme a do nej nalámeme čokoládu. Zohrievame pokým sa čokoláda nerozpustí. Necháme trochu vychladnúť a polejeme ňou koláčik ...ako hlavnú fotku som použila foto s polevou, keď som cheesecake robila po prvý krát. Tentokrát som však čokoládovú polevu nedávala, iba posypala mletou škoricou. Zjedol sa skôr, ako som ho stihla odfotiť :).