Pomarančovo tvarohový dezert

Autor receptu: shihtzu

Vyskúšajte tento skvelý zákusok, určite sa Vám po ňom doma len tak zapráši.. :)

25-30 minút
na 180 °C

Postup

  1. Bielka vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme žĺtky, vodu, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Riadne zmiesime a cesto vylejeme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy. Vložíme do vopred vyhriatej rúry a upečieme. Po upečení necháme korpus vychladnúť
  2. Plnka 1: Plnku, ktorú si vymiešame z tvarohu, mascarpone, cukru, vanilkového cukru, pomarančovej kôry a citrónovej šťavy potrieme na korpus.
  3. Plnka 2: V hrnci si uvaríme z pomarančového sirupu, vody a Zlatého klasu (ak sa nám zdá zmes málo sladká, pridáme podľa chuti ešte kryštálový cukor) hustú kašu. Necháme ju vychladnúť a nalejeme na povrch dezertu. Dáme do chladničky na niekoľko hodín stuhnúť a potom krájame. DOBRÚ CHUŤ :)