Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 26. septembra 2012

Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala..každý rok robievam podobný,raz kombinujem s jablčkami, hruškami..tento rok som jablká Zobraziť celý popisBez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala..každý rok robievam podobný,raz kombinujem s jablčkami, hruškami..tento rok som jablká vynechala a pridala som celé strapce hrozna, ktoré som si ponechala na konároch na zobkanie...verím, že sa vydarí a chuť bude famózna..

60 minút
príprava
15 minút
na 80 °C

Suroviny

3 kg celé
1/2 kg
1 a 1/2 kg
10 strapcov
400 g
1 liter
1 lyžica




Postup

  1. 1

    pripravila som si najprv pomarance..umyla osušila a ošúpala..mala som teraz smolu, lebo 2 veľké pomaranče boli vo vnútri úplne zhnité, takže o jeden pohár menej kompótu..

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ošúpala..

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    pripravila som si hrušky...tento rok bolo na strome z tohto druhu málo, takže všetky som použila do kompótu..hrušky som umyla, ošúpala a pokrájala na malé kocky..

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    hrozno som obrala , poriadne umyla pod tečúcou vodou a vôbec som ho nedala dole zo strapcov, ale nechala som celé...

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    naložila do pohárov....na dno pohára som dala 4-5 klinčekov...pridala som aj na kolieska pokrájané citróny..mám s tým dobré skúsenosti, veľmi vvylepšia chuť kompótov...

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    zaliala nálevom...na 1 liter vody som dala 400g. cukru a sirupom som zaliala ovocie...do každého pohára som dala 1 lyžicu koňaku...zatvorila..

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Kompót som sterilizovala na 80st. 15 min. a prajem dobrú chuť...

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    celé strapce som dala do pohára...

    Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept) - obrázok 8

Diskusia k receptu

ancicka
Chcela by som ochutnať takýto kompot.Tak kombinovaný som ešte nejedla.Môže byť fajn.
izabella929
@ancicka , keď som ho pred pár rokmi urobila po prvý krát, len tak za za ním zaprášilo.-) mne samej nesmierne chutil...neľutovala som čas, strávený pri vymýšľaní kombinácie..keď som prvý krát urobila kompót s pomarančami, povedala som , ,že wuaav,, to je ale parádička...od vtedy kombinujem...už som si dnes predstavovala, ako ho naservírujem na Vianočný stôl..že naspodok misy dám pár pomarančov, k nim za lyžičku hrušiek a cez celú misu preložím strapec hrozna a paráááda.-)) teším sa ...)))ďakujem veľmi pekne za komentár.-)
tatranka
Zaujímavá kombinácia.Aj farebne aj chuťovo.Veru si už skombinovala možné aj nemožné,vo svojich zaváraninách. A táto kombinácia musí chutiť výborne!
izabella929
@tatranka , máš pravdu, ale hlavné, že som sa nesklamala v chutiach..vždy to zatiaľ bolo výborné.-))dúfam, že aj tentoraz to tak dopadne.-))) Veľmi pekne ďakujem za milý komentár.-)
stacy77777
Izkaaaaa,čo mi to robíííííš?? Už som si povedala,že už len dorazím domáce rajčinky a spravím slivkovú nutelu s kakaom od Margaretky28, no a teraz toto.....S modrým hroznom musí byť kompót úžasný,zasa nebudem mať pokoj, ale doma už ma tuším uviažu.... naozaj nádherná kombinácia
izabella929
@stacy77777 , nedaj sa zviazať.-))) aj ja som také neposedné decko, stále musím so sebou šiť-))) vždy si niečo nájdem, neviem ani pod altánkom kludne obsedieť,,,všetci sa smejú, že mám rozum stále v pohotovosti, aj keď sa zdá, že sedím kludne a nič, už vtedy vymýšľalm, čo s čím kombinovať, aby to bola paráááda a fajnotka.-)))veľmi pekne ďakujem za milý komentár.-))
margaretka28
@stacy77777 , vieš ona nás tu všetky neustále dráždi.:-DDD Ale hlavne motivuje a inšpiruje, za čo jej vyslovujem veľké vdaka.@izka aj tento kompotik je super, máš môj obdiv.:-)
izabella929
@margaretka28 , teraz som sa z chuti zasmiala.-)))) ale fajn dievčatká moje milučké.,,len pracujte, vtedy nemáte čas vymýšľať hriechy.-)) to sa tak u nás hovorí... verím, že tento bude tiež fajnučký.-))) ostatné som už robila ochutnávku a sú skvelé...som rada.-)moja milá ďakujem pekne za milý komentár.-))
helca103
Stačí vidieť úvodný obrázok @izabella929 skúša naše vnemové bunky a to sme ešte nechutnali tie jej čarovné kompóty.Už tá farebnosť a kombinácie všetkého možného aj nemožného a predsa jedlého.
izabella929
@sladkacokolada ,,svadba bola výborná, nevesta krásna, ženích veselý.-))ano videla som tam niečo prekrásne, ale našla som to tu na Vareche, hoci trošku rozčapené, ale predsa...priniesla to jedna pani učiteľka zo Srbska...boli to prekrásne gule, vyprážané v sitku, ale podstatné bolo to, ako ich priniesli..preto že to bolo pre ženícha, uložené boli vo veľkom koši a ten kôš bol tak pekne vyčačkaný modrou krajkou a uviazený modrou stuhou, že mi aj slzy vypadli...vyzeralo to podobne, ako keď naša @cica2 vyzdobí svoje zavarené poháre s lekvárom...hneď ma to ako prvé napadlo...niečo úžasné a tie lopty boli uložené až po samý vrch...no niečo prekrásne..ak náhodou bude čítať moje riadky pani učiteľka z Kovačice, tak srdečne pozdravujem a stále spomínam s láskou..)))))určite to raz vyskúšam, lebo ma to úplne prekonalo a neviem sa s tým vyrovnať, kým to aj ja neurobím presne tak.-)))
skaredec
protoze ziju v Uruguayi,prave jsem dodelala marhulovy dzem a nez zacnu umyvat nadobi hledala jsem nejakou inspiraci na priste ... vyborny recept ... jen pomerance jsme sklidili pred 3 mesici,hrusky budou za mesic a hrozno za 2 ... az se mi brecet chce ... ze mi to nejde nakombinovat casove ...
izabella929
@skaredec , srdečný pozdrav posielam do krásnej zemi.-))) ďakujem pekne za pochvalu.-) teším sa, že sa ti môj recept páči...škoda, že vám to ovocie nedozrieva tak, aby to šlo urobiť...ale držím palce, že ty niečo vymyslíš, aby sa to podarilo.-) a ja sa budem tešiť, že vám to veľmi chutí.-)
lubika2008
Až teraz som objavila tento recept a neľutujem, dnes som robila už druhú várku kompotikov s malou obmenou, keďže hrozno už nie je, použila som černice z mrazáku (kôli farbe). Práve sa sterilizuje. Mňam, fajnovy je
izabella929
Lubika,kým som žila v rodnom kraji mala som ovocný sad a teda som najradšej robila kombinované kompóty, pretože sa malú misku dostali 3 rôzne farby ovocia a nemusela som kvôli tomu otvoriť 3 poháre kompótov..robila som to s veľkou láskou, dnes je to už všetko preč a ja ďakujem pekne za tvoj komentár.-)
lubika2008
Izabella, posolstvo ale zostalo a bude pokračovať, verím... A ja za tento recept ďakujem, dnes som otvorila ten včerajší kompótik a je výborný, prajem všetko dobré
izabella929
@lubika2008 ,možno niekto bude pokračovať budem iba veľmi rada.-) teším sa veľmi že si vyskúšala tento recept a naviac sa teším, že tie chute sa ti páčia..Ďakujem pekne za milé prianie.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia