Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept)
Autor receptu: izabella929
Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani
zima nerátala..každý rok robievam podobný,raz kombinujem s jablčkami, hruškami..tento
rok som jablká vynechala a pridala som celé strapce hrozna, ktoré som si ponechala na
konároch na zobkanie...verím, že sa vydarí a chuť bude famózna..
60 minút príprava |
15 minút na 80 °C |
Postup
- pripravila som si najprv pomarance..umyla osušila a ošúpala..mala som teraz smolu, lebo 2 veľké pomaranče boli vo vnútri úplne zhnité, takže o jeden pohár menej kompótu..
- ošúpala..
- pripravila som si hrušky...tento rok bolo na strome z tohto druhu málo, takže všetky som použila do kompótu..hrušky som umyla, ošúpala a pokrájala na malé kocky..
- hrozno som obrala , poriadne umyla pod tečúcou vodou a vôbec som ho nedala dole zo strapcov, ale nechala som celé...
- naložila do pohárov....na dno pohára som dala 4-5 klinčekov...pridala som aj na kolieska pokrájané citróny..mám s tým dobré skúsenosti, veľmi vvylepšia chuť kompótov...
- zaliala nálevom...na 1 liter vody som dala 400g. cukru a sirupom som zaliala ovocie...do každého pohára som dala 1 lyžicu koňaku...zatvorila..
- Kompót som sterilizovala na 80st. 15 min. a prajem dobrú chuť...
- celé strapce som dala do pohára...