Pomarančovo-hruškovo-hroznový kompót (fotorecept)

Autor receptu: izabella929

Bez pomarančového kompótu pomiešaného s nejakým sezónnym ovocím, by sa mi ani zima nerátala..každý rok robievam podobný,raz kombinujem s jablčkami, hruškami..tento rok som jablká vynechala a pridala som celé strapce hrozna, ktoré som si ponechala na konároch na zobkanie...verím, že sa vydarí a chuť bude famózna..

60 minút
príprava
15 minút
na 80 °C

Suroviny

Postup

  1. pripravila som si najprv pomarance..umyla osušila a ošúpala..mala som teraz smolu, lebo 2 veľké pomaranče boli vo vnútri úplne zhnité, takže o jeden pohár menej kompótu..
  2. ošúpala..
  3. pripravila som si hrušky...tento rok bolo na strome z tohto druhu málo, takže všetky som použila do kompótu..hrušky som umyla, ošúpala a pokrájala na malé kocky..
  4. hrozno som obrala , poriadne umyla pod tečúcou vodou a vôbec som ho nedala dole zo strapcov, ale nechala som celé...
  5. naložila do pohárov....na dno pohára som dala 4-5 klinčekov...pridala som aj na kolieska pokrájané citróny..mám s tým dobré skúsenosti, veľmi vvylepšia chuť kompótov...
  6. zaliala nálevom...na 1 liter vody som dala 400g. cukru a sirupom som zaliala ovocie...do každého pohára som dala 1 lyžicu koňaku...zatvorila..
  7. Kompót som sterilizovala na 80st. 15 min. a prajem dobrú chuť...
  8. celé strapce som dala do pohára...