Foto: mojack
.... krém je fantastický, masla minimum.Chuť upečeného pomaranča spojená s krémom a piškotou...jednoducho rozprávka.
príprava
Suroviny
Korpus : | |
5 ks |
|
180 g |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
Krém: | |
200 ml |
|
2 ks |
|
80 g |
|
20 g |
|
6 platkov |
|
50 g |
|
250 ml |
|
1 ks |
|
Kolieska pomaranča: | |
1 ks - väčší |
|
80 ml |
|
2 pl |
|
80 g |
|
Postup
-
1
Pomaranč si nakrájame na kolieska cca 0,5 cm. Posypeme cukrom, zmiešame vodu s citrónovou šťavou a pomaranč polejeme.
-
2
Prikryjeme papierom a pečieme v rúre 35 minut na 180 stupňoch.
-
3
Cukor a žitka vymiešame do peny,
-
4
sneh a múku s práškom do pečiva
-
5
zamiešame k žltkam.
-
6
Na plech s papierom rozotrieme hmotu a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
-
7
Príprava krému: Zmiešajme mlieko s cukrom, múkou, žĺtkami.
-
8
Varíme na miernom ohni
-
9
a neustále miešame do zhustnutia. Pripravené maslo (50 g), zamiešajte do teplej hmoty, pokiaľ sa maslo nespojí.
-
10
Želatína si pripravíme podľa návodu . Napučanú zamiešame priamo do horúceho krému. Dobre premiešame a necháme ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Ak máme krém vychladený primiešame šlahačku.
-
11
Vychladené pomaranče si dáme do nádoby s potrav. fóliou.
-
12
Z korpusu si vyrežeme 2 kruhy. Jeden trochu menší. Misa kde sú pomaranče sa trochu zužuje.
-
13
Na tieto pomaranče natrieme 1/2 krému, prikryjeme menším kolesom korpusu. Rozotrieme druhú polovicu krému a položíme väčší korpus.
-
14
Upravíme a zakryjeme foliou.
-
15
Dáme stuhnúť do druhého dňa.
-
16
Vyklopíme
-
17
a nakrájame.
KAždá kuchárka má svoj spôsob. Z hladkou múkou nemam dobré skusenosti.