Pomarančová neha fotorecept

mojack - fotkamojack, 18. septembra 2013
Pomarančová neha (fotorecept)
Foto: mojack

.... krém je fantastický, masla minimum.Chuť upečeného pomaranča spojená s krémom a piškotou...jednoducho rozprávka.

30 minút
príprava

Suroviny

Korpus :
5 ks
180 g
200 g
1 ČL
Krém:
200 ml
2 ks
80 g
20 g
6 platkov
50 g
250 ml
1 ks
Kolieska pomaranča:
1 ks - väčší
80 ml
2 pl
80 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pomaranč si nakrájame na kolieska cca 0,5 cm. Posypeme cukrom, zmiešame vodu s citrónovou šťavou a pomaranč polejeme.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Prikryjeme papierom a pečieme v rúre 35 minut na 180 stupňoch.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cukor a žitka vymiešame do peny,

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    sneh a múku s práškom do pečiva

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    zamiešame k žltkam.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Na plech s papierom rozotrieme hmotu a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Príprava krému: Zmiešajme mlieko s cukrom, múkou, žĺtkami.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Varíme na miernom ohni

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    a neustále miešame do zhustnutia. Pripravené maslo (50 g), zamiešajte do teplej hmoty, pokiaľ sa maslo nespojí.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Želatína si pripravíme podľa návodu . Napučanú zamiešame priamo do horúceho krému. Dobre premiešame a necháme ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Ak máme krém vychladený primiešame šlahačku.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Vychladené pomaranče si dáme do nádoby s potrav. fóliou.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Z korpusu si vyrežeme 2 kruhy. Jeden trochu menší. Misa kde sú pomaranče sa trochu zužuje.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Na tieto pomaranče natrieme 1/2 krému, prikryjeme menším kolesom korpusu. Rozotrieme druhú polovicu krému a položíme väčší korpus.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 13
  14. 14

    Upravíme a zakryjeme foliou.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 14
  15. 15

    Dáme stuhnúť do druhého dňa.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 15
  16. 16

    Vyklopíme

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 16
  17. 17

    a nakrájame.

    Pomarančová neha (fotorecept) - obrázok 17

Diskusia k receptu

22 komentárov k receptu
vodnarka- ja použivam stále na korpus polohrubu vyberovú múku.
KAždá kuchárka má svoj spôsob. Z hladkou múkou nemam dobré skusenosti.
vyzera nadherne, u nas doma, ako milovnikov smotanovych piskotovych ovocnych dezertov, by sa urcite pouzili aj kusky tej zvysnej piskoty :) aj ked takto je vzhladovo omnoho efektnejsi
..aj tie zvysky sa zužitkovali. Tatrahala som ich na menšie a pomiešala so zvyšným krémom, natlačila do malej misky a "jednohubka " na svete. :-))

Pridaj komentár k receptu: