Pomarančová neha (fotorecept)

Autor receptu: mojack

.... krém je fantastický, masla minimum.Chuť upečeného pomaranča spojená s krémom a piškotou...jednoducho rozprávka.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Pomaranč si nakrájame na kolieska cca 0,5 cm. Posypeme cukrom, zmiešame vodu s citrónovou šťavou a pomaranč polejeme.
  2. Prikryjeme papierom a pečieme v rúre 35 minut na 180 stupňoch.
  3. Cukor a žitka vymiešame do peny,
  4. sneh a múku s práškom do pečiva
  5. zamiešame k žltkam.
  6. Na plech s papierom rozotrieme hmotu a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
  7. Príprava krému: Zmiešajme mlieko s cukrom, múkou, žĺtkami.
  8. Varíme na miernom ohni
  9. a neustále miešame do zhustnutia. Pripravené maslo (50 g), zamiešajte do teplej hmoty, pokiaľ sa maslo nespojí.
  10. Želatína si pripravíme podľa návodu . Napučanú zamiešame priamo do horúceho krému. Dobre premiešame a necháme ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Ak máme krém vychladený primiešame šlahačku.
  11. Vychladené pomaranče si dáme do nádoby s potrav. fóliou.
  12. Z korpusu si vyrežeme 2 kruhy. Jeden trochu menší. Misa kde sú pomaranče sa trochu zužuje.
  13. Na tieto pomaranče natrieme 1/2 krému, prikryjeme menším kolesom korpusu. Rozotrieme druhú polovicu krému a položíme väčší korpus.
  14. Upravíme a zakryjeme foliou.
  15. Dáme stuhnúť do druhého dňa.
  16. Vyklopíme
  17. a nakrájame.