Pomarančová neha (fotorecept)
Autor receptu: mojack
.... krém je fantastický, masla minimum.Chuť upečeného pomaranča spojená s krémom a
piškotou...jednoducho rozprávka.
Postup
- Pomaranč si nakrájame na kolieska cca 0,5 cm. Posypeme cukrom, zmiešame vodu s citrónovou šťavou a pomaranč polejeme.
- Prikryjeme papierom a pečieme v rúre 35 minut na 180 stupňoch.
- Cukor a žitka vymiešame do peny,
- sneh a múku s práškom do pečiva
- zamiešame k žltkam.
- Na plech s papierom rozotrieme hmotu a pečieme 20 minút pri 180 stupňoch.
- Príprava krému:
Zmiešajme mlieko s cukrom, múkou, žĺtkami.
- Varíme na miernom ohni
- a neustále miešame do zhustnutia. Pripravené maslo (50 g), zamiešajte do teplej hmoty, pokiaľ sa maslo nespojí.
- Želatína si pripravíme podľa návodu . Napučanú zamiešame priamo do horúceho krému. Dobre premiešame a necháme ochladiť. Zatiaľ si vyšľaháme šľahačku s vanilkovým cukrom. Ak máme krém vychladený primiešame šlahačku.
- Vychladené pomaranče si dáme do nádoby s potrav. fóliou.
- Z korpusu si vyrežeme 2 kruhy. Jeden trochu menší. Misa kde sú pomaranče sa trochu zužuje.
- Na tieto pomaranče natrieme 1/2 krému, prikryjeme menším kolesom korpusu. Rozotrieme druhú polovicu krému a položíme väčší korpus.
- Upravíme a zakryjeme foliou.
- Dáme stuhnúť do druhého dňa.
- Vyklopíme
- a nakrájame.