Pomaly pečená panenka s rakytníkom a čerstvými brusnicami

luckaprima - fotkaluckaprima, 16. októbra 2016
Pomaly pečená panenka s rakytníkom a čerstvými brusnicami
Foto: Luckaprima

Jedlo ako stvorené na nedeľný obed. A za odmenu. Jemná panenka sa tu snúbi s výrazným ovocím. Pre nás dokonalá kombinácia.

6
porcií
10 minút
príprava
250 minút
na 140 °C

Suroviny

4 ks
5 PL
5 strúčikov
1 ČL
3 PL
20 ks čerstvé
100 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Pripravíme si marinádu z olivového oleja, soli, červenej papriky, pretretého cesnaku a rozmarínu. Votrieme do mäsa a necháme odpočívať najlepšie cez noc. Pečieme v jenskej mise s vrchnákom necelú hodinku pri 200 °C, potom uberieme na 140 °C, podlejeme vínom a pečieme ďalšie tri hodiny, občas panenky otočíme nech sa kúpu, keďže nie sú v alobale, aby povrch nevysychal. Ak sme začali ráno o pol ôsmej, obed bude práve na dvanástu.

  2. 2

    Keď sú panenky mäkké a vláčne vyberieme ich a výpek zlejeme do širšej malej rajničky, pridáme rakytníkový džem, čerstvé brusnice a redukujeme asi 10 minút. Dostaneme krásne krémovú šťavu s výraznou chuťou a kúskami celých brusníc.

    Pomaly pečená panenka s rakytníkom a čerstvými brusnicami - obrázok 2
  3. 3

    Prílohu si už zvoľte podľa svojej chuti, my sme dnes mali obyčajnú ryžu pripravenú al dente a čerstvé lístky mladého mangoldu s voňavou petržlenovou vniatkou.

Recept je zaradený do kategórií:
Diviačie mäso, Hlavné jedlá, Obed, Večera, Pečené

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
nic v zlom,naozaj pekna prezentacia.keby si ju piekla na 80-max 90° tie 4 hodiny by to bolo ok.mozno pre teba bola stavnata,nabuduce ju rob pri tej tvojej teplote 140° 20-30minut-ale najprv ju zatiahni,a potom napis,ktora je stavnatejsia.