Poľská zabíjačka

stefanm - fotkastefanm, 20. januára 2011
Poľská zabíjačka
Foto: stefanm

Zemiaky a kapustu sme kúpili v jeseni v Poľsku.Klobásu,jaternice a slaninu pred týždňom v Poľsku.Akurát to pitie je naše.(dúfam).

5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny





Postup

  1. 1

    Očistené a na štvrťky nakrájané zemiaky rozložíme na vymasteny plech,osolíme a okoreníme rascou a majoránom.Pridáme nakrájanú klobásku a slaninu a v rúre upečieme.Kapustu opražíme na slaninke a podávame so zemiakmi,slaninou,jaternicou a klobáskou.V tomto období doporučujem nepoužívať žiadne "nemecké" výrobky ani prísady!! :)

Diskusia k receptu

alzbetka2
a ako vieš, že tie v Poľsku kúpené nie sú "nemecké"? :-)))
enerrgizer
či Poľské, Nemecké, alebo Slovenské...vyzerá to perfektne ...s kyslou kapustou, dal by som si veru :-)
frezia68
Správne slovenské menu-pred,aj po jedle.Ale jaterničky kedykoľvek,aj dobrú klobásku....a keby tak bolo ešte kde údiť,tak sa vrhnem na vlastnú výrobu :-)
janger
A co mas v tom pohariku 'pred jedlom'? Iste vodu...Inac, aj ja by som si dala to vsetko, co je na tanieri, mnam.
alexdidi
Tak toto naservírovať môjmu manželovi.....ja sa ale práve poľským mäsám vyhýbam na sto honov....
duschko
Polska klobasa mi moc nechuti. Jaternicu z Polska som nejedol. Uz viem, preco nazov Polska zabijacka. Este v tom pohariku zubrovka a sme v Novom Targu.
marienka44
@Stefanm ,idem si to hned spravit, aj ked mam zvysenu teplotu /viroza/. Nemam jaternicu, ale udenu madarsku klbasu a slaninu z trhu. Tie, co to predavali, mali madarsky prizvuk. :-)Ale ta Tvoja klbasa nie je na kolieska pokrajana, ako vidím, len nedokrojena.
evanaaa
Práve hovorili v TV, že ani poľské mäso nie je bezpečné pred dioxínom a niekedy je ťažké vystopovať krajinu pôvodu, lebo tie potraviny putujú " hor-dole", ale nebráňte sa, ak máte na takéto dobrotky chuť, len si pokojne dajte, čo už. To by sme sa moc nenajedli, s tých zákazov.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia