Bezlepkové sušienky

Polomáčané keksíky bez lepku

Autor receptu: novalim

22
porcií
10 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Bezlepkové linecké cesto vyberieme z chladničky a necháme pri izbovej teplote postáť asi pol hodinu.
  2. Potom ho na pracovnej doske miesením zahrejeme. V strede cesta vytvoríme jamku, do ktorej nasypeme kakao a miesením ho zapracujeme do cesta. Medzi dvomi plátmi papiera na pečenie cesto vyvaľkáme, na povrch pritlačíme napríklad čipku (alebo iný dezén) a povykrajujeme obdĺžniky.
  3. Preložíme na plech s papierom a pečieme asi 10 minút na 180 stupňoch.
  4. Po dopečení keksíky necháme vychladnúť a potom namáčame konce v roztopenej čokoláde zmiešanej s tukom.