Polievka z morskej tresky

Autor receptu: redakcia

15-20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Očistenú, umytú a vykostenú morskú tresku vložíme do studenej vody. Osolíme ju, okoreníme bielym korením a na miernom ohni uvaríme domäkka. Uvarené rybie mäso vyberieme a odložíme do tepla.
  2. Rybí vývar zahustíme bledou zápražkou, ktorú si pripravíme z rastlinného oleja a hladkej múky. Pridáme očistený a na malé kocky pokrájaný zemiak, očistený a umytý ružičkový kel, trochu drvenej rasce, rozotrený cesnak a varíme 15-20 minút.
  3. Potom vložíme späť uvarené rybie mäso, necháme prejsť spolu varom pol minúty a odstavíme. Hotovú polievku dochutíme majoránom. Podávame s kockami čierneho chleba, ktorý sme opražili nasucho.