Raz za čas? Prečo nie?
10 minút
príprava
príprava
160 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Dočistíme holuba /holubov :) Druhý dostal dočasnú over-transplantation /vnútornosti aj z prvého, čo "padol" na polievku/ - nachystané na pečenie /s "originál nádievkou"/. ;)
-
2
Príprava ako na sliepku: mrkva, zeler, petržlen, kaleráb, cesnak, koreniny, soľ.
-
3
Varíme podľa veku holuba. "U mňa to bolo 2,15 hodiny" - mladý. ;)
Polievka bola výborná, veď aká iná z holúbät. Zapečené mäso boli ochotní ochutnať dvaja členovia rodiny, podarilo sa im spoločnými silami zjesť jednu naplnenú polovičku. Ostatné som najprv nechala v chladničke do druhého dňa, ale nikto nejavil záujem. Tak som sa s nim rozlúčila bozkom na čelo a putovali do odpadu.
Už som poučená, nabudúce varím ako ty, polievka sa zje a ak mäso nikto nebude, nevadí, nenarobí sa s ním, neminiem zbytočne ďalšie suroviny, tak rozlúčka bude ľahšia.
1*
sk.wikipedia.org/wiki/Holub_dom%C3%A1ci...
*****
neboj sa ty, vôbec som sa nepomýlila,. reagovala som na teba :-)))
@mariamka pertžlenka sa vyvarila v polievke a jasné, na vegetu som zabudou :)
@leomax všetci vieme, kto to je, ale ten kto to je asi nevie, že my to vieme, že kto to je ;)
@pacinka :)
@zolik TS :)
@all thx
A ja tiež viem presne, ktorá "dáma" sa skrýva za @panvicku aj za @k423. DDDDDDD- tieto déčka patria k tej "dáme".