Polievka z cukrového hrášku s mäsovými knedličkami s feniklom a pecorinom (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Môj priateľ ma poprosil o výdatnú, silnú a chutnú a voňavú polievku s hráškom. Mala som domáci slepačí vývar, cukrový hrášok, syr pecorino a tak vznikla táto veľmi chutná polievka so sviežim prísľubom jari :-)

4
porcie
15 minút
príprava
30 minút
na 70 - 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravila som si syr Pecorino Toscano...
  2. ...a nastrúhala som ho na jemno.
  3. Do misy som dala mleté jahňacie mäsko, pridala som fenikel a osolila som ho, môžete použiť akékoľvek mleté mäso, ktoré máte radi.
  4. Pridala som nastrúhané Pecorino,...
  5. ...Maizenu a...
  6. ...rukami som ho spracovala na dobre tvarovateľné mäsové cesto,...
  7. ...z ktorého som vlhkými rukami, namočenými v studenej vode vytvarovala guľaté knedličky o niečo väčšie ako vlašský orech, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote.
  8. Očistila som petržlen a mrkvu, pokrájala som zeleninu na kolieska asi 2 - 3 mm silné.
  9. Mala som ešte z minulého roka vlastný cukrový hrášok zmrazený, nechala som ho v studenej vode rozmrznúť, scedila som ho a nechala som ho dobre odkvapkať od vody.
  10. V hrnci na rozohriatej husacej masti som orestovala cibuľu do sklovita.
  11. Pridala som pokrájanú koreňovú zeleninu a za stáleho miešania som ju nechala skaramelizovať, získa lepšiu chuť.
  12. Zeleninu som zaliala domácim slepačím vývarom a povarila na strednom ohni, ...
  13. ....kým nebola uvarená do polomäkka.
  14. Pridala som mäsové knedličky a prikryté pokrievkou som ich varila na miernom plameni asi 10 minút tzv. tiahnutím.
  15. Na záver som pridala cukrový hrášok a už som varila odokryté len 5 minút na strednom plameni, dlhšie netreba, cukrový hrášok viac nepotrebuje a ostatná zelenina zostane trocha na skus - al dente, nesmie byť rozvarená.
  16. Horúcu polievku aj s mäsovými knedličkami som nabrala do tanierov a posypala som ju čerstvou pokrájanou petržlenovou a zelerovou vňaťou.
  17. Polievka je silná jednak po domácom slepačom vývare a jednak sa do nej vyvarili mäsové knedličky, je nádherne voňavá po zelenine, fenikli, pecorine, zelených vňatiach a cukrový hrášok jej dodáva jarný nádych, zároveň je výdatná, zdravá a veľmi posilňujúca. Môj priateľ tú dráždivú vôňu nevydržal a prišiel už počas varenia do kuchyne, úžasne mu chutila, zdvihol palec hore :-) Odporúčam vrelo vyskúšať aj vám a prajem Dobrú chuť!