Polievka z cukrového hrášku s mäsovými knedličkami s feniklom a pecorinom (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Môj priateľ ma poprosil o výdatnú, silnú a chutnú a voňavú polievku s hráškom. Mala som
domáci slepačí vývar, cukrový hrášok, syr pecorino a tak vznikla táto veľmi
chutná polievka so sviežim prísľubom jari :-)
4 porcie |
15 minút príprava |
30 minút na 70 - 80 °C |
Postup
- Pripravila som si syr Pecorino Toscano...
- ...a nastrúhala som ho na jemno.
- Do misy som dala mleté jahňacie mäsko, pridala som fenikel a osolila som ho, môžete použiť akékoľvek mleté mäso, ktoré máte radi.
- Pridala som nastrúhané Pecorino,...
- ...Maizenu a...
- ...rukami som ho spracovala na dobre tvarovateľné mäsové cesto,...
- ...z ktorého som vlhkými rukami, namočenými v studenej vode vytvarovala guľaté knedličky o niečo väčšie ako vlašský orech, nechala som ich odpočívať pri izbovej teplote.
- Očistila som petržlen a mrkvu, pokrájala som zeleninu na kolieska asi 2 - 3 mm silné.
- Mala som ešte z minulého roka vlastný cukrový hrášok zmrazený, nechala som ho v studenej vode rozmrznúť, scedila som ho a nechala som ho dobre odkvapkať od vody.
- V hrnci na rozohriatej husacej masti som orestovala cibuľu do sklovita.
- Pridala som pokrájanú koreňovú zeleninu a za stáleho miešania som ju nechala skaramelizovať, získa lepšiu chuť.
- Zeleninu som zaliala domácim slepačím vývarom a povarila na strednom ohni, ...
- ....kým nebola uvarená do polomäkka.
- Pridala som mäsové knedličky a prikryté pokrievkou som ich varila na miernom plameni asi 10 minút tzv. tiahnutím.
- Na záver som pridala cukrový hrášok a už som varila odokryté len 5 minút na strednom plameni, dlhšie netreba, cukrový hrášok viac nepotrebuje a ostatná zelenina zostane trocha na skus - al dente, nesmie byť rozvarená.
- Horúcu polievku aj s mäsovými knedličkami som nabrala do tanierov a posypala som ju čerstvou pokrájanou petržlenovou a zelerovou vňaťou.
- Polievka je silná jednak po domácom slepačom vývare a jednak sa do nej vyvarili mäsové knedličky, je nádherne voňavá po zelenine, fenikli, pecorine, zelených vňatiach a cukrový hrášok jej dodáva jarný nádych, zároveň je výdatná, zdravá a veľmi posilňujúca.
Môj priateľ tú dráždivú vôňu nevydržal a prišiel už počas varenia do kuchyne, úžasne mu chutila, zdvihol palec hore :-)
Odporúčam vrelo vyskúšať aj vám a prajem Dobrú chuť!