Polievka z čerstvej kukurice - Corn chowder fotorecept
Foto: babav
Chowder je popularna americka polievka z plodov mora ,alebo zeleniny, na mliecno smotanovom zaklade. V lete ,ked je dostatok sladkej mladej kukurice rada Zobraziť celý popisChowder je popularna americka polievka z plodov mora ,alebo zeleniny, na mliecno smotanovom zaklade. V lete ,ked je dostatok sladkej mladej kukurice rada varim tuto variaciu.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
1šálka=250ml
Slaninu nakrajam a uprazim do chrumkava,vyberiem z panvice a na vyprazenej masti udusim na jemno nakrajanu cibulu.Pridam k nej sol a cierne korenie. -
2
Potom na kocky nakrajane mlade zemiaky.Podusim ich na cibuli.
-
3
1 salku kukuricnych zrniek rozmixujem so salkou mlieka na jemnu kasu.
-
4
Pridam do panvice k zemiakom ....
-
5
spolu so zvysnymi 2 salkami mlieka a 2 salkami kukuricnych zrniek.
-
6
Privediem do varu a na miernom ohni varim 15 minut .Potom prilejem smotanu a varim dalsich 5 minut.Nakoniec pridam na vyluhovanie 2 vetvicky cerstveho petrzlenu. Ak treba ,hotovu polievku este dosolim.
-
7
Servujem s nasekanym petrzlenom a chrumkavou slaninou.
V tomto recepte pouzili 1 1/2 salky hladkej muky , 1/2 salky ( 125 g) studeneho masla ( moze byt aj stuzeny tuk), 1cl soli a 1/2 salky ladovej vody .