Polievka s hubami a čiernym koreňom

Autor receptu: elixir

Krémová so zemiakmi, sladkým zemiakom, cesnakom a smotanou.

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Zľahka premyjeme huby pod vodou. Ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na tenké polmesiačiky. Opražíme ju na oleji.
  2. Kým sa cibuľa opráža, ošúpeme zemiaky, sladký rozkrojíme na štvrtiny, zvyšné na polovice. Ošúpeme čierne korene a prekrojíme ich na polovice.
  3. Pripravenú zeleninu s hubami pridáme do hrnca k cibuli a zalejeme vodou. Pridáme soľ, čierne korenie a petržlenovú vňať a 15-20 minút povaríme.
  4. Po uplynutí času časť húb vyberieme. Takisto čierny koreň a ten pokrájame na menšie kúsky a vrátime späť do hrnca. Pridáme olúpaný, na plátky nakrájaný strúčik cesnaku. Prilejeme smotanu a obsah hrnca rozmixujeme.
  5. Pri podávaní ozdobíme rukolou a hubami.