Polievka s hubami a čiernym koreňom
Autor receptu: elixir
Krémová so zemiakmi, sladkým zemiakom, cesnakom a smotanou.
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Zľahka premyjeme huby pod vodou. Ošúpeme cibuľu a pokrájame ju na tenké polmesiačiky. Opražíme ju na oleji.
- Kým sa cibuľa opráža, ošúpeme zemiaky, sladký rozkrojíme na štvrtiny, zvyšné na polovice. Ošúpeme čierne korene a prekrojíme ich na polovice.
- Pripravenú zeleninu s hubami pridáme do hrnca k cibuli a zalejeme vodou. Pridáme soľ, čierne korenie a petržlenovú vňať a 15-20 minút povaríme.
- Po uplynutí času časť húb vyberieme. Takisto čierny koreň a ten pokrájame na menšie kúsky a vrátime späť do hrnca. Pridáme olúpaný, na plátky nakrájaný strúčik cesnaku. Prilejeme smotanu a obsah hrnca rozmixujeme.
- Pri podávaní ozdobíme rukolou a hubami.