Polievka Ratatouille

Autor receptu: marosinho

Ratatouille patrí medzi najznámejšie francúzske pokrmy, bežne ide o zeleninovú prílohu k rôznym mäsovým a iným jedlám, ale ja som si dovolil Ratatouille pripraviť v podobe hustej a sýtej polievky.

8
porcií
20 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Cibuľu a cesnak ošúpeme, umyjeme a nakrájame na malé kúsky. Na hrnci si zohrejeme olej a cibuľu a cesnak necháme chvíľu za miešania upražiť. Medzitým si na malé kúsky nakrájame baklažán,cuketu a papriku. Snažte sa ich nakrájať na rovnaké kusy, aby sa uvarili rovnomerne. Potom dáme spoločne baklažán,cuketu a papriku do hrnca k cesnaku a cibuli. Zeleninu vhodne posolíme. Varíme a miešame asi 5-8 minút.
  2. Keď budeme mať všetku zeleninu zmäknutú, pridáme paradajky z konzervy, ktoré môžte nakrájať na menšie kúsky. Chvíľu povaríme a následne pridáme vodu. Množstvo je na vaše uváženie, podľa toho, akú chcete mať polievku hustú. Necháme variť asi 15-20 minút a na konci pridáme provensálske bylinky.
  3. K jedlu sa výborne hodia kúsky francúzskej bagety s nastrúhaným syrom. Prajem dobrú chuť :)