Polievka Minestrone -zeleninová s fazuľou

Autor receptu: frezia68

Včera som sledovala na Prime program "Varenie s Italom " a okrem iných zdravých a zaujímavých pokrmov varil práve túto polievku.Základom je čerstvá zelenina a biela fazuľa,je to prírodná,zdravá polievka bez chemických prísad a keď sa varí so srdcom (ako vraví šarmantný Ital) chutí........snáď niekoho zaujme.

4
porcie
20 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na oleji orestujeme nakrájanú cibuľu,pridáme nakrájanú mrkvu a zeler a spolu restujeme asi 8 minút. Potom pridávame postupne nakrájaný na kocky zemiak,pór, na menšie kúsky natrhané kelové listy a vždy restujeme.Pridáme kúsky brokolice,nakrájanú cuketu,paradajku a ešte chvíľu restujeme.Pridáme paradajkový pretlak,aký dávame na pizzu ( nie kečup).
  2. Bielu fazuľu sme deň predtým namočili .Uvarenú fazuľu prilejeme aj s vodou k restovanej zelenine,prikryjeme a varíme asi 2O min. Zelenina má byť vodou prikrytá. Ja som pridala aj čili papričku.
  3. Asi štvrtinu zeleniny s fazuľou vyberieme a prepasírujeme ( alebo rozmixujeme ),aby sa polievka zahustila.Posolíme a hotovo.Naberieme na taniere,posypeme strúhaným parmezánom a pokvapkáme extra panenským olivovým olejom.Keď varíte deťúrencom,môžete všetko rozmixovať a čili papričku vynechajte. Dobrú chuť !