Polievka pochádza zo stredoveku (inšpirácie z internetu), a názov ......... neznamená že je určená pre hlúpych, znamená že pre svoju jednoduchosť v príprave ju Zobraziť celý popisPolievka pochádza zo stredoveku (inšpirácie z internetu), a názov ......... neznamená že je určená pre hlúpych, znamená že pre svoju jednoduchosť v príprave ju zvládne pripraviť aj hlúpy.
porcia
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do nádoby dáme osolenú vodu. Namočíme si ruky.
-
2
Mokré ruky položíme do múky.
-
3
Pomúčené ruky nad sitkom trieme oseba (ako keď ruka ruku myje).
-
4
Tento postup opakujeme kým neminieme múku. Vznikne nám takýto druh "cestoviny" ktorú preosejeme a vhodíme do 1 porcie vriacej vody, asi na 2-5 minút.
-
5
Polievku hlúpych okamžite servírujeme. Aby aj stredoveký človek dostal dávku energie, prihodíme do hotovej polievky hrsť uvarenej šošovice.
Ligurská závarka do polievok ( melence po taliansky )
Do misky dáme vodu a riadne ju osolíme. Na dosku si vysypeme polohrubú múku a vedľa si pripravíme sito. Dlane si namáčame vo vode a potom v múke. Šúchajúc dlane o seba nad sitom vytvárame šúľančeky. Pritom múka prepadáva naspäť a v site zostávajú zaujímavé cestoviny, ktoré môžeme ihneď zavariť do akejkoľvek polievky alebo ich necháme usušiť rozprestrené na utierke a uložiť do zásoby.
vyskúšam to-veru áno...:-))eru
... tu vidim iba recept na ,,šúlanú múku,,
Je to take primitivne (rozumejte - jednoduche) az je to genialne. Vazne som o sulani muky este nepocul.
Zuppa povera acquacotta -varena voda - tu vodu si ochuti co ma, co najde co je v sezone v lete alebo co vyzobre .Vtedy este neboli gastrace...
podla mňa si ubohá Ty - najskvôr dokáž začo stojíš ...ak za niečo stojíš
@erashead , vidim ze si ostal u niektorych nepochopeny ? S tym sa vyrovnas , nie ?:-)))
@eraserhead , skóre je v tvoj prospech, teším sa.
en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_GDP_%28PPP%29...
nepoznané treba vyskúšať, nie apriori odsúdiť.