Polievka Čír

Autor receptu: majsterka

Táto polievka sa varí myslím na celom našom území len ju každý pozná podľa iného názvu,čo kraj to iné pomenovanie.

Postup

  1. Do hrnca dajte variť umyté a pokrájané huby,v zime sušené ,pridajte soľ,mleté čierne korenie,rascu.Keď sú huby uvarené pridajte k tomu zemiaky pokrájané na kocky.Polievku zahustite zápražkou z masti a hladkej múky.Do zápražky pridajte mletú sladkú a šťipľavú papriku a takto pripravenú zápražku zriedenú vodou prilejte do polievky,nechajte variť.Polievku doplnte domácimi rezancami,nech sú to nie niťovky ani široké rezance,niečo medzi tým.Hotovú dobre odvarenú polievku ešte dochutťe polievkovým korením a posypte posekanou petržlenovou vňaťou.Túto polievku varievala moja stará mama keď sa chodili vyberať zemiaky, len do nej pridala dobrý kus údenej slaniny.