Pohronská kapustnica s údeným

Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 5. februára 2014
Pohronská kapustnica s údeným
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
10 minút
príprava
120 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
20 g
600 g
100 ml
300 g
20 g
100 g
200 ml




Postup

  1. 1

    Najprv dôkladne umyjeme mäso. Údené koleno spolu s plieckom dáme variť do hrnca do studenej vody. Pridáme bobkový list a celé korenie, hrniec prikryjeme a varíme. Asi po hodine pliecko vyberieme a kolienko ešte dovaríme. Do panvice dáme roztopiť bravčovú masť, pridáme nakrájanú cibuľu s klobásou a na masti opečieme.

  2. 2

    Vyberieme aj koleno a do vývaru vložíme kvasenú kapustu a hríby. Pliecko s kolenom nakrájame a vložíme do hrnca aj s cibuľovo–klobásovým základom.

  3. 3

    Necháme prevrieť, pridáme cesnak a soľ s korením. Nakoniec do polievky pridáme smotanu.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia