Pohronská kapustnica s údeným
Zuzana Majerčíková, Milan Maršalka, Štefan Psotný
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 5. februára 2014
z Villy Betula v Liptovskej Sielnici, 5. februára 2014
Foto: Robert Hüttner
10
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
120 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv dôkladne umyjeme mäso. Údené koleno spolu s plieckom dáme variť do hrnca do studenej vody. Pridáme bobkový list a celé korenie, hrniec prikryjeme a varíme. Asi po hodine pliecko vyberieme a kolienko ešte dovaríme. Do panvice dáme roztopiť bravčovú masť, pridáme nakrájanú cibuľu s klobásou a na masti opečieme.
- 2
Vyberieme aj koleno a do vývaru vložíme kvasenú kapustu a hríby. Pliecko s kolenom nakrájame a vložíme do hrnca aj s cibuľovo–klobásovým základom.
- 3
Necháme prevrieť, pridáme cesnak a soľ s korením. Nakoniec do polievky pridáme smotanu.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu