„Pohánkoto“ so špenátikom, cuketou a karotkou

leushkka - bez fotkyleushkka, 6. septembra 2015
„Pohánkoto“ so špenátikom, cuketou a karotkou
Foto: leushkka

Pohánka na spôsob rizota

10 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 hrnček
2 strúčiky
2 ks
1 ks
1 balenie




Postup

  1. 1

    Pohánku ( ja som použila 2,5 dcl hrnček) si uvaríme podľa návodu na obale. Na olivovom oleji si orestujeme cesnak, pridáme na plátky škrabkou nastrúhanú mrkvu, cuketu na plátky a nakoniec pridáme špenátové listy. Ochutíme soľou, korením môžeme pridať aj ľubovolné bylinky. K zelenine pridáme pohánku a premiešame. Podávame so syrom.

Diskusia k receptu

garanco
Musí byť "špenátik", so špenátom by to nešlo?
hviezda0401
výborné jedlo, a dá sa kombinovať podla chuti: s pečenou mrkvou a cviklou alebo s baklažánom a cuketou, paradajkami a pod. na vrch ešte slnečnicové semiačka a za stonku rukoly alebo niečoho zeleného...Jedla som ho na vegánskych hodoch v prezentácii U pohana.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia