Podplamenník fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 17. septembra 2015
Podplamenník (fotorecept)
Foto: skatulka

Podplameník som si kupovala na rôznych jarmokoch a trhoch, kde ho predávajú pečený v peci a jeho vôňa sa šíri širko-ďaleko. Rozhodla som sa pripraviť Zobraziť celý popisPodplameník som si kupovala na rôznych jarmokoch a trhoch, kde ho predávajú pečený v peci a jeho vôňa sa šíri širko-ďaleko. Rozhodla som sa pripraviť si túto pochúťku aj doma a je to naozaj výborné. Oblohu je možné variovať a možno urobiť klobáskovú alebo aj vegetariánsku verziu.

60 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
1,5 dl
0,5 kocky
1 ČL
1 ČL
2 PL
obloha:




Postup

  1. 1

    Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Do múky pridáme kvások, 2 lyžice oleja s soľ.

  2. 2

    Cesto necháme nakysnúť prikryté utierkou.

  3. 3

    Potom z cesta rukou vytvoríme dve hrubšie placky.

    Podplamenník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto potrieme pripravenou bryndzou, zriedenou s kyslou smotanou. Posypeme pokrájenou slaninkou a cibuľkou.

    Podplamenník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme 10-12 minút na 220-250°C.

    Podplamenník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

oldomachac
co je s bryndzou mna zaujme, podobne nieco poznam z davneho receptu tzv.,,,,slovenska piza,,,,, len su zmenene niektore ingrediencie, ale urcite skusim najblizsie aj takuto variantu, dobru chut!
jozka2
Tvoj podplamenik mi pripomina pizzu na slovensky sposob.Mozna je estelepsi ako pizza a tiez sa da robit na rozne sposoby.hned by som si dala k tanieru nejakej hustej polievky,uz zacina chladno tak uz sa zmeni aj jedalnicek
braxi
určite vyskúšam...rozumiem tomu dobre, že je to množstvo cesta na dva plechy?
skatulka
Je to recept na jeden plech. Len som cesto rozdelila na 2 časti. Máme radi chrumkavé okraje :)
marienka44
Aký rozmer má každá placka? Rozumela som že cesto sa nedáva na celý plech.
Ukladam recept a vyskúšam.
nadaska
Robila som teraz cesto a po pridani vsetkeho do muky a mieseni je cesto uplne suche, nie je chyba v pomere surovin? Dakujem.
saki
@nadaska (20.2.2021 12:26)
Presne ako vám, cesto totálne suché, recept som mala uložený a teraz som chcela skúsiť... ako to že niektorí to chvália, buď nerobili alebo si tiež upravili.
mamec
@saki (11.2.2023 10:18)
Tu je určite chyba. Keď robím cesto na pizzu ( a to je veľmi tuhé, husté cesto), používam na 500 g múky 3 dl vody a 2PL oleja. Neverím, že sa pol kila múky dá spojiť s polovičným množstvom tekutiny.
saki
@mamec (11.2.2023 12:51)

Áno, ja som priliala mlieko a znovu premiesila, ale išlo to ťažko, predsa nevyhodim pol kg múky, a nakyslo, dokonca po upečení to bolo naozaj chutné. Tak kto bude skúšať nech si pridá aspoň 1-1,5dl tekutiny.