Foto: skatulka
Podplameník som si kupovala na rôznych jarmokoch a trhoch, kde ho predávajú pečený v peci a jeho vôňa sa šíri širko-ďaleko. Rozhodla som sa pripraviť Zobraziť celý popisPodplameník som si kupovala na rôznych jarmokoch a trhoch, kde ho predávajú pečený v peci a jeho vôňa sa šíri širko-ďaleko. Rozhodla som sa pripraviť si túto pochúťku aj doma a je to naozaj výborné. Oblohu je možné variovať a možno urobiť klobáskovú alebo aj vegetariánsku verziu.
príprava
na 220 °C
Postup
-
1
Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Do múky pridáme kvások, 2 lyžice oleja s soľ.
- 2
Cesto necháme nakysnúť prikryté utierkou.
- 3
Potom z cesta rukou vytvoríme dve hrubšie placky.
- 4
Cesto potrieme pripravenou bryndzou, zriedenou s kyslou smotanou. Posypeme pokrájenou slaninkou a cibuľkou.
- 5
Pečieme 10-12 minút na 220-250°C.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ukladam recept a vyskúšam.
Aky rozmer mali Tvoje placky? Prečo robiť 2 menšie, keď sa dá jedna väčšia placka a potom nakrájať?
Presne ako vám, cesto totálne suché, recept som mala uložený a teraz som chcela skúsiť... ako to že niektorí to chvália, buď nerobili alebo si tiež upravili.
Tu je určite chyba. Keď robím cesto na pizzu ( a to je veľmi tuhé, husté cesto), používam na 500 g múky 3 dl vody a 2PL oleja. Neverím, že sa pol kila múky dá spojiť s polovičným množstvom tekutiny.
Áno, ja som priliala mlieko a znovu premiesila, ale išlo to ťažko, predsa nevyhodim pol kg múky, a nakyslo, dokonca po upečení to bolo naozaj chutné. Tak kto bude skúšať nech si pridá aspoň 1-1,5dl tekutiny.