Podplameník fotorecept

skatulka - fotkaskatulka, 17. septembra 2015
Podplameník (fotorecept)
Foto: skatulka

Podplameník som si kupovala na rôznych jarmokoch a trhoch, kde ho predávajú pečený v peci a jeho vôňa sa šíri širko-ďaleko. Rozhodla som sa pripraviť si túto pochúťku aj doma a je to naozaj výborné. Oblohu je možné variovať a možno urobiť klobáskovú alebo aj vegetariánsku verziu.

60 minút
príprava
10 minút
na 220 °C

Suroviny

500 g
1,5 dl
0,5 kocky
1 ČL
1 ČL
2 PL
obloha:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Kvások si pripravíme z mlieka, cukru a droždia. Do múky pridáme kvások, 2 lyžice oleja s soľ.

  2. 2

    Cesto necháme nakysnúť prikryté utierkou.

  3. 3

    Potom z cesta rukou vytvoríme dve hrubšie placky.

    Podplameník (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Cesto potrieme pripravenou bryndzou, zriedenou s kyslou smotanou. Posypeme pokrájenou slaninkou a cibuľkou.

    Podplameník (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pečieme 10-12 minút na 220-250°C.

    Podplameník (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

15 komentárov k receptu
co je s bryndzou mna zaujme, podobne nieco poznam z davneho receptu tzv.,,,,slovenska piza,,,,, len su zmenene niektore ingrediencie, ale urcite skusim najblizsie aj takuto variantu, dobru chut!
Tvoj podplamenik mi pripomina pizzu na slovensky sposob.Mozna je estelepsi ako pizza a tiez sa da robit na rozne sposoby.hned by som si dala k tanieru nejakej hustej polievky,uz zacina chladno tak uz sa zmeni aj jedalnicek

Pridaj komentár k receptu: