Pochúťka pre mamu fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 13. októbra 2010
Pochúťka pre mamu  (fotorecept)
Foto: dorisa

Tento recept som našla v kalendári Dr.Oetkera, sú tam použité jablká, čo v každom recepte oceňujem, vyzerá zaujímavo, ešte som ho nepiekla, dnes má Zobraziť celý popisTento recept som našla v kalendári Dr.Oetkera, sú tam použité jablká, čo v každom recepte oceňujem, vyzerá zaujímavo, ešte som ho nepiekla, dnes má premiéru. Po upečení dodávam : pripravujte múčnik deň vopred pred podávaním.

18
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

90 g
90 g
3 ks
Jablková masa:
700 g
60 g
60 g
1/2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
200 ml
2 PL
podla potreby  (ríbezľový)




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na pečenie. Začneme prípravou jablkovej plnky.

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Jablkovú zmes si pripravíme nasledovne: jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky (1,5x1,5cm).

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a spolu s maslom, hrozienkami, citrónovou šťavou, vanilkovým a škoricovým cukrom všetko necháme krátko podusiť. (jablká nemajú byť rozvarené)

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zlatý klas a cukor rozmiešame vo vode. Pripravenú zmes za stáleho miešania pridáme do jablkovej zmesi Necháme asi minútu prevrieť.Hotovú zmes vlejeme do formy ,ktorú sme vystlali fóliou, a necháme dokonale stuhnúť(najlepšie na noc).

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pripravíme si piškotu naspodok, pod plnku. Vajíčka oddelíme. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor.

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Do tuhého snehu postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec zĺahka vmiešame preosiatu múku.

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech,ale len na časť a to v rozmeroch cca 33x13 cm, ako je zhruba veĺkosť strnčieho chrbáta.

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút. Pred pokračovaním musí byť korpus vychladnutý. Piškotový korpus potrieme vhodným džemom, ja som dala ríbezľový.

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Preklopíme naň jablkovú plnku. Koláčik potom upravíme orezaním prebytočného korpusu okolo plnky.

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Na vrchu možeme koláčik ozdobiť šľahačkou a podávať. Dobrú chuť.

    Pochúťka pre mamu  (fotorecept) - obrázok 10

Diskusia k receptu

emica
rychlovka super ukladam do kk podobny robim aj ja do tortovej formy
remcula
Musí to být moc dobré, vypadá to šťavnatě..
optimistka33
Pri pohľade na "finále" ma napadlo - piškótu spraviť väčšiu a celé stuhnuté jabĺčka obaliť do piškótového cesta, ozdobne pofŕkať čokoládou - skúsime, uvidíme. :-)