Foto: dorisa
Tento recept som našla v kalendári Dr.Oetkera, sú tam použité jablká, čo v každom recepte oceňujem, vyzerá zaujímavo, ešte som ho nepiekla, dnes má Zobraziť celý popisTento recept som našla v kalendári Dr.Oetkera, sú tam použité jablká, čo v každom recepte oceňujem, vyzerá zaujímavo, ešte som ho nepiekla, dnes má premiéru. Po upečení dodávam : pripravujte múčnik deň vopred pred podávaním.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
90 g |
|
90 g |
|
3 ks |
|
Jablková masa: | |
700 g |
|
60 g |
|
60 g |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
200 ml |
|
2 PL |
|
podla potreby (ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na pečenie. Začneme prípravou jablkovej plnky.
-
2
Jablkovú zmes si pripravíme nasledovne: jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky (1,5x1,5cm).
-
3
Dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a spolu s maslom, hrozienkami, citrónovou šťavou, vanilkovým a škoricovým cukrom všetko necháme krátko podusiť. (jablká nemajú byť rozvarené)
-
4
Zlatý klas a cukor rozmiešame vo vode. Pripravenú zmes za stáleho miešania pridáme do jablkovej zmesi Necháme asi minútu prevrieť.Hotovú zmes vlejeme do formy ,ktorú sme vystlali fóliou, a necháme dokonale stuhnúť(najlepšie na noc).
-
5
Pripravíme si piškotu naspodok, pod plnku. Vajíčka oddelíme. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor.
-
6
Do tuhého snehu postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec zĺahka vmiešame preosiatu múku.
-
7
Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech,ale len na časť a to v rozmeroch cca 33x13 cm, ako je zhruba veĺkosť strnčieho chrbáta.
-
8
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút. Pred pokračovaním musí byť korpus vychladnutý. Piškotový korpus potrieme vhodným džemom, ja som dala ríbezľový.
-
9
Preklopíme naň jablkovú plnku. Koláčik potom upravíme orezaním prebytočného korpusu okolo plnky.
-
10
Na vrchu možeme koláčik ozdobiť šľahačkou a podávať. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu