Pochúťka pre mamu (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tento recept som našla v kalendári Dr.Oetkera, sú tam použité jablká, čo v každom recepte oceňujem, vyzerá zaujímavo, ešte som ho nepiekla, dnes má premiéru. Po upečení dodávam : pripravujte múčnik deň vopred pred podávaním.
18 porcií |
30 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na pečenie. Začneme prípravou jablkovej plnky.
- Jablkovú zmes si pripravíme nasledovne: jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky (1,5x1,5cm).
- Dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a spolu s maslom, hrozienkami, citrónovou šťavou, vanilkovým a škoricovým cukrom všetko necháme krátko podusiť. (jablká nemajú byť rozvarené)
- Zlatý klas a cukor rozmiešame vo vode. Pripravenú zmes za stáleho miešania pridáme do jablkovej zmesi Necháme asi minútu prevrieť.Hotovú zmes vlejeme do formy ,ktorú sme vystlali fóliou, a necháme dokonale stuhnúť(najlepšie na noc).
- Pripravíme si piškotu naspodok, pod plnku. Vajíčka oddelíme. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor.
- Do tuhého snehu postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec zĺahka vmiešame preosiatu múku.
- Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech,ale len na časť a to v rozmeroch cca 33x13 cm, ako je zhruba veĺkosť strnčieho chrbáta.
- Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút. Pred pokračovaním musí byť korpus vychladnutý. Piškotový korpus potrieme vhodným džemom, ja som dala ríbezľový.
- Preklopíme naň jablkovú plnku. Koláčik potom upravíme orezaním prebytočného korpusu okolo plnky.
- Na vrchu možeme koláčik ozdobiť šľahačkou a podávať. Dobrú chuť.