Pochúťka pre mamu (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tento recept som našla v kalendári Dr.Oetkera, sú tam použité jablká, čo v každom recepte oceňujem, vyzerá zaujímavo, ešte som ho nepiekla, dnes má premiéru. Po upečení dodávam : pripravujte múčnik deň vopred pred podávaním.

18
porcií
30 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na pečenie. Začneme prípravou jablkovej plnky.
  2. Jablkovú zmes si pripravíme nasledovne: jablká ošúpeme, nakrájame na menšie kocky (1,5x1,5cm).
  3. Dáme do hrnca, podlejeme trochou vody a spolu s maslom, hrozienkami, citrónovou šťavou, vanilkovým a škoricovým cukrom všetko necháme krátko podusiť. (jablká nemajú byť rozvarené)
  4. Zlatý klas a cukor rozmiešame vo vode. Pripravenú zmes za stáleho miešania pridáme do jablkovej zmesi Necháme asi minútu prevrieť.Hotovú zmes vlejeme do formy ,ktorú sme vystlali fóliou, a necháme dokonale stuhnúť(najlepšie na noc).
  5. Pripravíme si piškotu naspodok, pod plnku. Vajíčka oddelíme. Z bielkov vyšlaháme tuhý sneh, postupne pridávame práškový cukor.
  6. Do tuhého snehu postupne zašľaháme žĺtky a nakoniec zĺahka vmiešame preosiatu múku.
  7. Cesto vylejeme na pomastený a pomúčený plech,ale len na časť a to v rozmeroch cca 33x13 cm, ako je zhruba veĺkosť strnčieho chrbáta.
  8. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 stupňoch cca 10 minút. Pred pokračovaním musí byť korpus vychladnutý. Piškotový korpus potrieme vhodným džemom, ja som dala ríbezľový.
  9. Preklopíme naň jablkovú plnku. Koláčik potom upravíme orezaním prebytočného korpusu okolo plnky.
  10. Na vrchu možeme koláčik ozdobiť šľahačkou a podávať. Dobrú chuť.