Plnka do kuraťa-varená fotorecept

tinca - fotkatinca, 10. júna 2010
Plnka do kuraťa-varená (fotorecept)
Foto: tinca

Pridávam recept na plnku do kuraťa, ktorá sa môže využiť na rôzne spôsoby. Viac sa dozviete, ak si prečítate môj recept.

6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Suroviny

8 ks
250 g
3 ks
2-3  PL
1 ks
2 hlávky
150 ml
1 kl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Rožky pokrájame na drobné kocky a rozmixujeme pečienku s cibuľou a cesnakom. 2-3 ks pečienky nakrájame na drobno, pre vytvorenie mozaiky. Pečienku použijeme kuraciu, alebo ja som dala zajačiu. Rožky si trošku pokropíme vlažným mliekom. A potom začneme pridávať mix-zmes pečienky, kúsky pečienky, vajíčka, olej, soľ a všetky koreniny podľa chuti. Nakoniec pažítku a petrťlen-vňaťku. Všetko zamiešame, keby sa nám zdala zmes redšia pridáme 2-3 PL strúhanky. Ja mám plnku rada pikantnú takže cesnakom a koreninami nešetrím!

    Plnka do kuraťa-varená (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po chvíli odstátia si pripravíme dosku, ktorú posypeme strúhankou a polovicu zmesy odoberieme a vyformujeme z nej šišku v tvare knedle. Pováľame ju v strúhanke a doformujeme. Z 8 ks rožkov nám vyjdu 2 šišky. Každú potom zabalíme do potravinárskej fólie, skrútime na salónku a vložíme do mikroténového vrecka,dobre uviažeme,aby nám nevnikla voda. Potom dám obe variť a to: ak sme dali pečienku len mix, tak na 30 minút, ak sme pridali aj kúsky pečienky tak na 45 minút. Do plnky môžeme minúť aj zostatok kuracieho mäska,pokrájaného na kocky.

    Plnka do kuraťa-varená (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Po uvarení sáčky odstránime a necháme plnku vychladnúť. Podávame teplú, alebo za studena. A takto vyzerá po uvarení.

    Plnka do kuraťa-varená (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Použitie plnky: 1/surová ako plnka do kuraťa,bôčika alebo aj na hrbaté mäsko, 2/ varená jesť sa dá teplá aj studená, 3/ Môže sa aj upiecť vo forme srnčieho chrbáta, 4/ výborná je aj opečená na troške oleja. Jesť sa dá s kuraťom, len sama, alebo s čím vás napadne napr. kyslá uhorka. A tu je finito. Dobrú chuť!

    Plnka do kuraťa-varená (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

evusik
@tinca túto plnku poznám a robím v podstate tak ako ty s tým rozdielom, že ja tú zmes dávam do sáčkov na tlačenku. Dostať aj také úzske -priemer asi 5-6 cm. Po uvarení a vychladnutí nakrájam na kolieska a tie sú pekné aj na misy. Dobrý recept a pekné foto :-)
tinca
@evus ík dobrý nápad, ja tlačenku nerobím, tak ani nemám tie sáčky, ale kúpim si. Poslúžila však aj potravinárska fólia k spokojnosti. Díky za radu.
frezia68
Doteraz som takúto plnku len piekla,najbližšie uvarím.Pekná úprava a tie fotky chválim,nedáš mi školenie?
zdezda
Moooooc dobrý recept, no a kde je to kura :-), ja mám tiež veľmi rada takéto plnky, robievam aj iba tak, že nedám pečienky, minule som robila so šampiňónmi, dávala som do alobalu a piekla spolu s kuraťom, vyskúšam tento spôsob, ďakujem :-)
tinca
@fr ézia prídi do PD ešte som PN, že ve dvou se to lépe táhne...:))
tinca
@zdezda aj s hubami je dobré aj na tie hrbaté rezne, no a kurča nebolo, lebo som dojedala fazuľovicu a to by bolo moc. Mala som chuť len tak vyjedať samotnú plnku.
frezia68
@tinka :-)))))) ďakujem za pozvanie,len je to trocha bokom,ale školenie by sa mi zišlo,ale musím hľadať dobrovoľníka tu-blízko :-)))
sovka62
U nás je plnka č. 1, takže ak naplním kura, mäso je posledné, čo sa zje. A až teraz sa dozviem, že to kura vlastne nepotrebujem? No, nabudúce budeme mať určite plnené kura bez kuraťa. Už sa teším.
tinca
@sovka tak nápodobne ako vyprážané kura bez vyprážania. Práve aj ja plnku vyjem prvú a mäso sa mi povaľuje tri dni, tak som tom vyriešila.
honestka
plnku som este nevarila ani ja, urcite skusim, hlavne, ked nas bude pri stole viacej, lebo najradsej plnim kurca pod kozu. plnka je mnamka a ja ju robievam maksiu. takto bude sluzit ak j inemu pecenmu masu, dobry napad Tinca.
tinca
@cistinka , veď my sa učíme poväčšine od teba, ale všetci ľudia všetko vedia:-) @honestka skús a ako radí aj @evus ík môže byť aj ako doplnok na studenú misu.
babav
Tie sacky su vyborny napad a plnka iste chutna.
@tinca ,mozes mi prosim,prezradit ako si pridala tie obrazky tak pokope?To je tiez uzitocny napad.
tinca
@babav mne to poradila cistinka prikladám ti link odkiaľ si ten program na úpravu fotiek môžeš zadarmo stiahnuť  www.stahuj.centrum.cz/grafika_a_design/tvorba_grafiky/bitmapo...
Potom už len edituješ, len sa s tým musíš pohrať,ale nie je to ťažkéto ťa pekne naviguje. Ja som si to skúsila a na prvýkrát sa mi to podarilo. Daj vedieť či sa ti to podarilo. Ak niečo nepôjde, ozvi sa, napíš mi e-mail a ja ti odpíšem.
zitar
Keď sa to balí do fólie a sáčku, nešlo by to aj v parnom hrnci, čo Ty na to evusik? Ja ju zvyčajne pečiem v takej väčšej tortovej forme. Určite ale vyskúšam aj takto.
tinca
@zitar myslím, že áno,ale isto tých 30 min. minimum, ale @evus ík má viac skúseností s parným hrncom, ja som ho ešte nevybalila. Nech ona poradí. Vidíš to ma ani nenapadlo, mohla som parák vyskúšať.
zela
Plnku som vždy piekla - s kurčaťom,alebo aj bez neho - plnku robím tak že rožky namočím do mlieka,nechám ich zmäknúť,vyberiem,vystískam z nich mlieko,dám do misky,do druhej misky dám maslo,žĺtky z 2 vajec-vymiešam,urobím sneh z bielkov,spojím s rožkami,vymiešam a dám na pekáč,ktorý natriem maslom/alebo olejom/.Urobím varenú a uvidím rozdiel. Vďaka za recept.
tinca
@zela aj tak sa dá, moja mamina robila takto, ale zmena nezaškodí.
evusik
@tinca ide to aj v parnom hrnci, mám to odskúšané, ale v paráku treba dať len fóliu tak ako to robíš ty a keď dáš do tlačenkového sáčku tak to je lepšie uvariť lebo ten sáčok je hrubý
tinca
@evusik ďakujem, robila si ju ? ako sa ti podarila? Dobre, tak v paráku len vo fólii a na spodnej miske?
tinca
@ jaroslava neviem, ale môže byť aj plnka bez kuraťa, čo povieš ako ju nazvala @ sovka
cinkla
Aj ja tu plnku robim podobne, len ju nevarim, ale dam vcelku ako valcek do pekaca ku kuriatku a spolu ich upeciem . Ak dostava hnedu körku skör ako to kuriatko , tak ju ku koncu lahko prekryjem alobalom. A mözete hadat, comu sa pri servirovani dava prednost.
marienka44
@Tinca , neda sa mi skopirovat ten link na foto. To su 2 linky?
1.www.stahuj.centrum.cz/grafika
2.www.design/tvorbagrafiky/bitmapo ?
Navod najdem tam? Rada by som sa to naucila. Mas pekne fotky, chvalim. :-)
tinca
@marienka44 neviem o čom píšeš, a načo chceš kopírovať moje fotky? bod 1 a 2 nepoznám ja tak fotky nepridávam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia