Plnka do kuraťa-varená (fotorecept)

Autor receptu: tinca

Pridávam recept na plnku do kuraťa, ktorá sa môže využiť na rôzne spôsoby. Viac sa dozviete, ak si prečítate môj recept.

6
porcií
30 minút
príprava
45 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky potrebné suroviny. Rožky pokrájame na drobné kocky a rozmixujeme pečienku s cibuľou a cesnakom. 2-3 ks pečienky nakrájame na drobno, pre vytvorenie mozaiky. Pečienku použijeme kuraciu, alebo ja som dala zajačiu. Rožky si trošku pokropíme vlažným mliekom. A potom začneme pridávať mix-zmes pečienky, kúsky pečienky, vajíčka, olej, soľ a všetky koreniny podľa chuti. Nakoniec pažítku a petrťlen-vňaťku. Všetko zamiešame, keby sa nám zdala zmes redšia pridáme 2-3 PL strúhanky. Ja mám plnku rada pikantnú takže cesnakom a koreninami nešetrím!
  2. Po chvíli odstátia si pripravíme dosku, ktorú posypeme strúhankou a polovicu zmesy odoberieme a vyformujeme z nej šišku v tvare knedle. Pováľame ju v strúhanke a doformujeme. Z 8 ks rožkov nám vyjdu 2 šišky. Každú potom zabalíme do potravinárskej fólie, skrútime na salónku a vložíme do mikroténového vrecka,dobre uviažeme,aby nám nevnikla voda. Potom dám obe variť a to: ak sme dali pečienku len mix, tak na 30 minút, ak sme pridali aj kúsky pečienky tak na 45 minút. Do plnky môžeme minúť aj zostatok kuracieho mäska,pokrájaného na kocky.
  3. Po uvarení sáčky odstránime a necháme plnku vychladnúť. Podávame teplú, alebo za studena. A takto vyzerá po uvarení.
  4. Použitie plnky: 1/surová ako plnka do kuraťa,bôčika alebo aj na hrbaté mäsko, 2/ varená jesť sa dá teplá aj studená, 3/ Môže sa aj upiecť vo forme srnčieho chrbáta, 4/ výborná je aj opečená na troške oleja. Jesť sa dá s kuraťom, len sama, alebo s čím vás napadne napr. kyslá uhorka. A tu je finito. Dobrú chuť!