Plnený kapustový list
Autor receptu: gordonko
..kedysi som to už niekde jedol, ale to bolo už dávno , pred 3 - 4 rokmi som bol v Novom Targu a videl polku, ako ich niesla pekné kockaté a voňajúcé a dostal som nane strašnú chuť ..... neprešla ma až do dneška
v recepte používam listy kelu ,kapusty a zelí .... hádam sa už nik nepomýlí
10 porcií |
60 minút príprava |
30 + 15 minút na 200 °C |
Postup
- na oleji si osmahneme cibulu potom pridáme mleté mäso , osolíme
- pridáme čierné mleté korenie ,premiešame a osmahneme
- uvarenú ryžu si dáme do misy , necháme vychladnúť a naňu pridáme osmahnuté mleté mäso s cibulou
- pridáme dve vajíčka - ešte som pridal zvyšok kapustnej- kelovej hlavy narezanej na drobno a všetko to spolu premiešame ...poprípade ešte dochutíme
- zo zelnej - kapustnej hlavy odstráníme z listou tvrdý stred , opatrne sundáme niekolko listou
- necháme si zovrieť osolenú vodu a listy vložíme na 5 minut povariť
- prevarené ochladíme studenou vodou a necháme vychladnúť a odkvapkať
- potom jednotlivé listy plníme pripravenou plnkou
- listy zavinieme a niťou - cvernou ich omotáme
- a poukladáme do ....... ja som mal varné sklo , ale môže byť aj pekáč
- podlijeme zálivkou ,ktorú som si spravil asi z 1 litra vody ,kocky hovädzieho bujonu , pár lyžic smatanky , vegety a zahustil som ju gustinom
- dal som do trúby na 30 minut a potom som sundal vrchnák a ešte 15 minut ,,zapekal,, ..... teplota trúby 200°C
- ako prílohu som zvolil zemiakovú kašu
- DOBRÚ CHUŤ