Plnený chlieb

Autor receptu: nerina

Veľmi sýta mňamka :-)

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si chlieb - odrežeme "vrchnáčik", a vydlabeme vnútro, tak aby vznikol vo vnútry chlebu vhodný priestor na náplň :)
  2. Nakrájame si cibuľku a osmahneme do zlatova, potom na ňu naukladáme nakrájané hríbiky a dusíme do vydusenia :D. Keď to bude všetko pekne mäkkučké, vylejeme tam trošku smotanky, vlastne možeme aj celú a miešame, pridávame trojuholníčky syru, až sa nám celé neroztopia. Do takejto hmoty ešte pridáme plesnivú Nivu a pretlačíme nakladaný cesnak, každý podľa chuti, ak niekomu Niva a cesnak nechutí, vôbec ich tam nemusí dávať. Týmto pádom by sme mali plnu hotovú.
  3. Medzi časom vydlabaný chlebík aj s vydlabanou časťou dáme do rúry, trošku zapiecť do chrumkava zhruba na 180° na pár minút, treba to sledovať, ešte som nevychytala čas :-). Po krátkej úvahe chlieb vyberieme, naplníme ho plnkou a poprípade môžme, ale nemusíme ešte hodiť do trúby.
  4. V tejto fáze už je dielo dokonané a vyzerá takto. Na vrchu je čerstvá tmavá bazalka a nejaký ten baraní roh. Menší chlebík vám vystačí na dve porcie, ale keď je človek hladný, zje to aj sám a má na celý deň vystarané ;D (na fotku som nedávala vydlabanú časť chleba, ktorá nám ešte ostala)