Plnený bravčový chrbát (fotorecept)

Autor receptu: bertice

Recept využívám, hlavne , keď čakáme návštevu alebo keď potrebujem robiť ešte iné činnosti. Masko sa pečie samo. Toto jedlo robievala už mama a všetkým nám chutilo.

6
porcií
30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Maso umyjeme, osušíme a na chrbáte urobíme hlbšie zárezy. V miske si v troške oleja rozmiešame papriku, mleté korenie, soĺ a kmín, pridáme pretlačený cesnak a touto zmesou premažeme maso aj v záhyboch.
  2. Do každého zárezu vložíme plátok anglickej slaniny, na plátky nakrájaný šampion a pár koliesok cibule. krkovičku zabalíme do alobalu a necháme v ľadničke do druhého dňa. Pečieme ju v alobale v pekáčiku, do ktorého dáme bravčovú masť. Pridáme troška vody. Krkovičku je lepšie položiť na dve prekrížené ihly na ražniči, aby sa neprichytávala.pečieme asi hodinu a potom alobal dáme dole. Dopiekame volne ešte polhodinu, občas podlejeme výpekom Nakoniec rúru vypneme a necháme v nej polhodinku odpočívať.
  3. Nakoniec nakrájame na plátky, podávame so zemiakovou kašou. pokrm vystačí pre 5-6 osob.
  4. Taktiež možeme obložiť zeleninou alebo podávať aj studené ako obloženú misu s chrenom , uhorkou a chlebou. Fantázii sa medze nekladú.