Plnené zapekané bagety so špenátom, syrom a šunkou z lístkového cesta
Foto: kristtin
Po sviatkoch nám doma vždy ostane veľa surovín navyše, ktoré sa nespapajú.. Kedže sa blížia sviatky a v chladničke čo to určite pozostáva, vymyslela Zobraziť celý popisPo sviatkoch nám doma vždy ostane veľa surovín navyše, ktoré sa nespapajú.. Kedže sa blížia sviatky a v chladničke čo to určite pozostáva, vymyslela som takúto rýchlu a vynikajúco chutiacu obmenu, ktorá nádherne rozvoniava po celom byte.....a je zjedená do 10ich minút.
porcie
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Lístkové cesto si rozvaľkáme a potierame špenátovým pretlakom. Pridáme syr, údené mäso, trocha osolíme . Od kraja naložené cesto začneme točiť akokeby do štrúdly až kým nám neostane jedna veľká bageta. Kraje a boky zahneme.
- 2
Do vyhriatej rúry dáme piecť na papier, potrieme vajíčkom a čakáme :) Cesto musí byť krásne opečené do zlatista, chrumkavé a bagetky musia voňať po celom byte. Tak viete že sú hotové.. Čas pečenia napísaný dole je len orientačný.
- 3
Do bagetiek si môžete pridať čo len chcete, ja som tento recept robila po 1x po Veľkej noci, toľko všelijakých šuniek a syrov nám ostalo, trebalo zúžitkovať. Tak nech vám chutí :)
- 2
varecha.pravda.sk/recepty/chlapska-strudla/35745-recept.h...