Foto: medovnicek
Ešte pred vianočnými sviatkami som si na internete objednala vanilkovú plnku a už bolo na čase ju vyskúšať. Plnka má konzistenciu ako puding - Zobraziť celý popisEšte pred vianočnými sviatkami som si na internete objednala vanilkovú plnku a už bolo na čase ju vyskúšať. Plnka má konzistenciu ako puding - pri pečení sa vôbec nerozteká. Inšpiráciu na šatôčky som našla u svojej internetovej kamarátky na www.mamincinyrecepty.cz
Suroviny
300 g |
|
200 g |
|
1/2 KL |
|
100 g |
|
42 g |
|
250 ml vlažné |
|
2 ks |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Okrem toho: | |
na potretie |
|
na posypanie |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Múku preosejeme do misy, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšok vlažného mlieka, soľ, žĺtka a nakoniec zmäknuté maslo a bravčovú masť. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
- 2
Potom cesto vyvaľkáme a rozdelíme radielkom na štvorčeky. Do každého dáme lyžičku plnky.
- 3
Protiľahlé konce troška povytiahneme a zviažeme do šatôčky.
- 4
Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme drobenkou. Necháme ešte chvíľku kysnúť.
- 5
Pečieme v predhriatej rúre na 180 C.
- 2
S plnkou sa mi veľmi dobre pracovalo, má konzistenciu ako puding a vyzerá presne tak, ako na obrázku. Mne chutila a chutila i kolegyniam v práci, všetky sa pýtali, že čo je to zač a či som tam dávala rum. Objednala som si ju u firmy www.peceniehrou.sk/sk/produkty/suroviny/...
- kúpila som si 1 kg. Chcela som vyskúšať Vanilmix, pýtala som sa naň, ten nemali, ale ponúkli mi túto plnku.