Ešte pred vianočnými sviatkami som si na internete objednala vanilkovú plnku a už bolo na čase ju vyskúšať. Plnka má konzistenciu ako puding - Zobraziť celý popisEšte pred vianočnými sviatkami som si na internete objednala vanilkovú plnku a už bolo na čase ju vyskúšať. Plnka má konzistenciu ako puding - pri pečení sa vôbec nerozteká. Inšpiráciu na šatôčky som našla u svojej internetovej kamarátky na www.mamincinyrecepty.cz
Suroviny
| 300 g | 
                                                             | 
                                                    
| 200 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 KL | 
                                                             | 
                                                    
| 100 g | 
                                                             | 
                                                    
| 42 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 ml vlažné | 
                                                             | 
                                                    
| 2 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| Okrem toho: | |
| na potretie | 
                                                             | 
                                                    
| na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
| podľa chuti | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Múku preosejeme do misy, vyhĺbime jamku, nasypeme cukor, rozdrobíme droždie a nalejeme časť z vlažného mlieka. Necháme vzísť kvások. Potom pridáme zvyšok vlažného mlieka, soľ, žĺtka a nakoniec zmäknuté maslo a bravčovú masť. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
- 2
 Potom cesto vyvaľkáme a rozdelíme radielkom na štvorčeky. Do každého dáme lyžičku plnky.
                                                    - 3
 Protiľahlé konce troška povytiahneme a zviažeme do šatôčky.
                                                    - 4
 Potrieme rozšľahaným vajíčkom a posypeme drobenkou. Necháme ešte chvíľku kysnúť.
                                                    - 5
 Pečieme v predhriatej rúre na 180 C.
                                                     - 2
 

                                                    
                                                    
                                                    
                                                    




                                                        
                                                    
 


S plnkou sa mi veľmi dobre pracovalo, má konzistenciu ako puding a vyzerá presne tak, ako na obrázku. Mne chutila a chutila i kolegyniam v práci, všetky sa pýtali, že čo je to zač a či som tam dávala rum. Objednala som si ju u firmy www.peceniehrou.sk/sk/produkty/suroviny/...
- kúpila som si 1 kg. Chcela som vyskúšať Vanilmix, pýtala som sa naň, ten nemali, ale ponúkli mi túto plnku.