Plnené rožky (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Postup

  1. Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame,prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny,alebo cez noc v chladničke (ale na druhy den vybrat najmenej 2 hod.pred pečením)
  2. Takto vyzera nakysnuty po štyroch hodinach..budete potrebovat asi 3/4 z tohto množstva..
  3. Do pekarničky si dame všetky tekute prisady..
  4. pridame všetky sypké..a vymiesime nelepive makke cesto..
  5. -vymiesene do hladka, zostane čista pekarnička a nechame nakysnut asi hodinku..
  6. -vykysnute cesto si rozdelime približne na 60 g kusky..
  7. Cesto nechame trošku oddychnut a pripravíme si napln,nakrajame syr,cibulku a slaninku..
  8. -cesto vyvalkame na kruh a naplnime ,skrutime a vytvarujeme rožok
  9. -poukladame na plech a nechame ešte 15 minut kysnut,potrieme vajičkom a posypeme semiačkami..pečieme na 190 st asi 15 minut..
  10. -upečené a krásne vonavé..