Plnené rožky (fotorecept)
Autor receptu: egreska
Postup- Najprv si pripravíme kvasok-všetko zmiešame,prikryjeme a nechame pri izbovej teplote asi 3-4 hodiny,alebo cez noc v chladničke (ale na druhy den vybrat najmenej 2 hod.pred pečením)
- Takto vyzera nakysnuty po štyroch hodinach..budete potrebovat asi 3/4 z tohto množstva..
- Do pekarničky si dame všetky tekute prisady..
- pridame všetky sypké..a vymiesime nelepive makke cesto..
- -vymiesene do hladka, zostane čista pekarnička a nechame nakysnut asi hodinku..
- -vykysnute cesto si rozdelime približne na 60 g kusky..
- Cesto nechame trošku oddychnut a pripravíme si napln,nakrajame syr,cibulku a slaninku..
- -cesto vyvalkame na kruh a naplnime ,skrutime a vytvarujeme rožok
- -poukladame na plech a nechame ešte 15 minut kysnut,potrieme vajičkom a posypeme semiačkami..pečieme na 190 st asi 15 minut..
- -upečené a krásne vonavé..
|