Drobné pečivo
Drobné pečivo

Plnené oválky

nocka - bez fotkynocka, 20. júna 2017
Plnené oválky
Foto: nocka

Jednoduchý chutný koláčik. Ak si dáte záležať, bude aj dobre vyzerať.

40 ks
porcií
40 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
370 g
150 g
150 g
1 lyžička
Plnka:
3 ks
150 g
250 g
2 lyžice
1/2 ks
podľa potreby

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z preosiatej múky, práškového cukru, masla, zrnkovej kávy a orechov si vypracujeme cesto. Nemiesime ho príliš dlho, aby sa maslo zbytočne neroztopilo. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke stuhnúť. Rozvaľkáme cesto a vykrajujeme formičkou koláčiky, ktoré v predhriatej rúre upečieme doružova.

  2. 2

    Koláčiky spájame plnkou, ktorú si pripravíme z vajec a cukru vyšľahanými nad parou na hustú penu. Vychladnutú penu zmiešame s vyšľahaným maslom pridáme kakao alebo roztopenú čokoládu. Plnkou si naplníme striekacie vrecko nastriekame ju na koláčik prikryjeme druhým koláčikom a necháme stuhnúť.

  3. 3

    Stuhnuté koláčiky namáčame do čokolády a ešte do tekutej nastriekame bielok vymiešaný s práškovým cukrom alebo roztopenú bielu čokoládu. Ja si robím kornútok ako na zdobenie perníkov.

    Plnené oválky - obrázok 3
  4. 4

    Špáradlom nakreslený obrázok natiahneme. Špáradlo držte trochu šikmo. A je hotovo.

    Plnené oválky - obrázok 4

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
Toto sú naše obľúbené vianočné aj pre chuť aj pre vzhľad. Robievam aj tento tvar. Máš ich milené.
Určitě jsou tvoje oválky výborné, jsi šikulka!