Jednoduchý chutný koláčik. Ak si dáte záležať, bude aj dobre vyzerať.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 500 g |
|
| 370 g |
|
| 150 g |
|
| 150 g |
|
| 1 lyžička |
|
| Plnka: | |
| 3 ks |
|
| 150 g |
|
| 250 g |
|
| 2 lyžice |
|
|
|
|
| 1/2 ks |
|
| podľa potreby |
|
Postup
-
1
Z preosiatej múky, práškového cukru, masla, zrnkovej kávy a orechov si vypracujeme cesto. Nemiesime ho príliš dlho, aby sa maslo zbytočne neroztopilo. Zabalíme ho do fólie a necháme v chladničke stuhnúť. Rozvaľkáme cesto a vykrajujeme formičkou koláčiky, ktoré v predhriatej rúre upečieme doružova.
- 2
Koláčiky spájame plnkou, ktorú si pripravíme z vajec a cukru vyšľahanými nad parou na hustú penu. Vychladnutú penu zmiešame s vyšľahaným maslom pridáme kakao alebo roztopenú čokoládu. Plnkou si naplníme striekacie vrecko nastriekame ju na koláčik prikryjeme druhým koláčikom a necháme stuhnúť.
- 3
Stuhnuté koláčiky namáčame do čokolády a ešte do tekutej nastriekame bielok vymiešaný s práškovým cukrom alebo roztopenú bielu čokoládu. Ja si robím kornútok ako na zdobenie perníkov.
- 4
Špáradlom nakreslený obrázok natiahneme. Špáradlo držte trochu šikmo. A je hotovo.
Tiež drobné pečivo:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu