Plnené langoše

Autor receptu: 26bodiek

Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál. To už je čo povedať.Je to kalorická bomba, ale keď chutí tak chutí.

60 minút
príprava

Postup

  1. Najlepšie je keď si cesto pripravíme deň vopred. Cesto je potom vláčnejšie, chutnejšie a jednoducho úžasné. No keď máte doma hladošov a dupkajú Vám pri stole, nie je problém keď sa langoše urobia aj v ten istý deň.
  2. Ideme na to: do cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Lepšie je keď si cesto zamiesime vo väčšej miske. Vymiesené cesto prikryjeme a vložíme do chladničky. Tam si oddýchne a pekne porastie. Vydrží aj 3-4 dni. Pre hladošov sa z cesta odoberie za hrsť cesta, vytiahne sa na tvar väčšej placky a môžme plniť. Na langoš dáme plátok šunky, podusené a vychladnuté šampiňóny, kukuricu, olivy a postrúhaný syr. Langoš preložíme na polovicu a okraje postláčame ako pri pirohách.
  3. Vznikne nám pekná tučná taštička, ktorú potom na rozpálenom tuku vypražíme. Ja zvyknem jednu stranu pod pokrievkou a druhú bez. Je to babkina finta, aby langoše podrástli. Musíme dávať pozor aby nám neprihoreli, nakoľko z vlastnej skúsenosti viem, že sa nevypláca odskakovať od sporáka. Dobrú chuť....