Plnené langoše
Autor receptu: 26bodiek
Tieto langoše milujeme všetci, dokonca aj môj otec, ktorý je zástanca tradičných dedinských jedál. To už je čo povedať.Je to kalorická bomba, ale keď chutí tak chutí.
Postup
- Najlepšie je keď si cesto pripravíme deň vopred. Cesto je potom vláčnejšie, chutnejšie a jednoducho úžasné. No keď máte doma hladošov a dupkajú Vám pri stole, nie je problém keď sa langoše urobia aj v ten istý deň.
- Ideme na to: do cca 200ml vlažného mlieka s cukrom, dáme kvasnice. Pridáme ostatné prísady a vymiesime cesto. Lepšie je keď si cesto zamiesime vo väčšej miske. Vymiesené cesto prikryjeme a vložíme do chladničky. Tam si oddýchne a pekne porastie. Vydrží aj 3-4 dni. Pre hladošov sa z cesta odoberie za hrsť cesta, vytiahne sa na tvar väčšej placky a môžme plniť. Na langoš dáme plátok šunky, podusené a vychladnuté šampiňóny, kukuricu, olivy a postrúhaný syr. Langoš preložíme na polovicu a okraje postláčame ako pri pirohách.
- Vznikne nám pekná tučná taštička, ktorú potom na rozpálenom tuku vypražíme. Ja zvyknem jednu stranu pod pokrievkou a druhú bez. Je to babkina finta, aby langoše podrástli. Musíme dávať pozor aby nám neprihoreli, nakoľko z vlastnej skúsenosti viem, že sa nevypláca odskakovať od sporáka. Dobrú chuť....