Plnené gaštanové rezy

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky, 2/3 práškového cukru a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme pretlačené gaštany a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň zvyšný cukor a spolu s múkou ho primiešame k žĺtkom. Pripravené cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme.
  2. Upečené a vychladnuté prekrojíme napoly, potrieme gaštanovou plnkou a spojíme. Povrch polejeme kakaovou polevou a podávame so šľahačkou.
  3. Gaštanová plnka: v mlieku rozmiešame maizenu, žĺtok, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašičku. Cukor s maslom vymiešame do peny a za stáleho miešania pridávame po troche vychladnutú kašičku. Nakoniec pridáme pretlačené gaštany.
  4. Kakaová poleva: kakao s maslom dobre vymiešame. Vodu s cukrom uvaríme na hustý sirup a ešte horúci za stáleho miešania prilejeme ku kakau.