Plnené gaštanové rezy
Autor receptu: redakcia
30 minút príprava |
40 minút tepelná úprava |
Postup- Žĺtky, 2/3 práškového cukru a vanilkový cukor vymiešame do peny, pridáme pretlačené gaštany a zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, zašľaháme doň zvyšný cukor a spolu s múkou ho primiešame k žĺtkom. Pripravené
cesto rozotrieme na vymastený a múkou vysypaný plech, vložíme do vyhriatej rúry a pomaly pečieme.
- Upečené a vychladnuté prekrojíme napoly, potrieme gaštanovou plnkou a spojíme. Povrch polejeme kakaovou polevou a podávame so šľahačkou.
- Gaštanová plnka: v mlieku rozmiešame maizenu, žĺtok, vanilkový cukor a uvaríme hustú kašičku. Cukor s maslom vymiešame do peny a za stáleho miešania pridávame po troche vychladnutú kašičku. Nakoniec pridáme pretlačené gaštany.
- Kakaová poleva: kakao s maslom dobre vymiešame. Vodu s cukrom uvaríme na hustý sirup a ešte horúci za stáleho miešania prilejeme ku kakau.
|