Plnené cuketové kvety
Autor receptu: frezia
Toto predjedlo je na Slovensku este neobvykle,ale v juznych krajinach uz davno velmi
oblubene.Cuketove kvety patria medzi tie jedle a na zahradke ich mate este urcite vela.
Vyskusajte,chutia vyborne.
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 180 °C |
Postup
- Z cuketovych kvetov odtrhneme capiky.
Vsetky suroviny na drobno pokrajame,zmiesame s parmezanom a vajickom.
Osolime a okorenime.
- Pripravenou zmesou opatrne naplnime cuketove kvety. /Naplnali ich manzelove rucky./
- Naplnene kvietky poukladame na vymasteny plech a posypeme nahrubo nastruhanym parmezanom. Na kazdy kvietok polozime kusok masla.
Pecieme na 180° vyhriatej rure asi 10 minut.
Je to vynikajuce teple,aj studene.
Mozete pouzit aj inu plnku,napr.:riccota,sol,korenie...
Alebo ich mozete fritovat,naplnene kvietky obalite v hladkej muke a v horucom oleji 1-2 minuty fritujete.