Plnené cuketové kvety

Autor receptu: frezia

Toto predjedlo je na Slovensku este neobvykle,ale v juznych krajinach uz davno velmi oblubene.Cuketove kvety patria medzi tie jedle a na zahradke ich mate este urcite vela. Vyskusajte,chutia vyborne.

4
porcie
20 minút
príprava
10 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Z cuketovych kvetov odtrhneme capiky. Vsetky suroviny na drobno pokrajame,zmiesame s parmezanom a vajickom. Osolime a okorenime.
  2. Pripravenou zmesou opatrne naplnime cuketove kvety. /Naplnali ich manzelove rucky./
  3. Naplnene kvietky poukladame na vymasteny plech a posypeme nahrubo nastruhanym parmezanom. Na kazdy kvietok polozime kusok masla. Pecieme na 180° vyhriatej rure asi 10 minut. Je to vynikajuce teple,aj studene. Mozete pouzit aj inu plnku,napr.:riccota,sol,korenie... Alebo ich mozete fritovat,naplnene kvietky obalite v hladkej muke a v horucom oleji 1-2 minuty fritujete.