Foto: elysa
Chutný obed...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
-
2
Mala som veľkú šunku, tak som syr zabalila do nej.
-
3
Uložila som na mäso.
-
4
Z mäsa som vytvorila závitky, zopala som ich ihlami na mäso, dajú sa aj špáradlami.
-
5
Na troche oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.
-
6
Na panvicu si dáme rozpáliť olej, závitky obalíme v hladkej múke.
-
7
Opečieme ich z každej strany.
-
8
Opečené preložíme k cibuli a pridáme korenia- soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, gulášové korenie. Ja som pridala aj mleté dubáky. Môžme pridať aj sterilizované šampióny, alebo sušené namočené hríby.
-
9
Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate.
-
10
Varíme pod pokrievkou, pokiaľ mäso nie je mäkké. Vyberieme ho na tanier a vytiahneme z neho ihly.
-
11
Do šťavy pridáme polievkovú lyžicu horčice, necháme prejsť varom.
-
12
Ak sa nám zdá omáčka riedka- zahustíme ju hladkou múkou rozmiešanou v troche vody.
-
13
Podľa potreby ešte dochutíme, vrátime do omáčky mäso, necháme prejsť varom. Podávame s opekanými zemiakmi- http://varecha.pravda.sk/recepty/opekane-zemiaky-z-rury/36275-recept.html
Diskusia k receptu