Plnené bravčové závitky (fotorecept)

Autor receptu: elysa

Chutný obed...

4
porcie
25 minút
príprava
80 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
  2. Mala som veľkú šunku, tak som syr zabalila do nej.
  3. Uložila som na mäso.
  4. Z mäsa som vytvorila závitky, zopala som ich ihlami na mäso, dajú sa aj špáradlami.
  5. Na troche oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.
  6. Na panvicu si dáme rozpáliť olej, závitky obalíme v hladkej múke.
  7. Opečieme ich z každej strany.
  8. Opečené preložíme k cibuli a pridáme korenia- soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, gulášové korenie. Ja som pridala aj mleté dubáky. Môžme pridať aj sterilizované šampióny, alebo sušené namočené hríby.
  9. Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate.
  10. Varíme pod pokrievkou, pokiaľ mäso nie je mäkké. Vyberieme ho na tanier a vytiahneme z neho ihly.
  11. Do šťavy pridáme polievkovú lyžicu horčice, necháme prejsť varom.
  12. Ak sa nám zdá omáčka riedka- zahustíme ju hladkou múkou rozmiešanou v troche vody.
  13. Podľa potreby ešte dochutíme, vrátime do omáčky mäso, necháme prejsť varom. Podávame s opekanými zemiakmi- http://varecha.pravda.sk/recepty/opekane-zemiaky-z-rury/36275-recept.html