Plnené bravčové závitky (fotorecept)
Autor receptu: elysa
Chutný obed...
4 porcie |
25 minút príprava |
80 minút tepelná úprava |
Postup- Mäso naklepeme, osolíme a okoreníme.
- Mala som veľkú šunku, tak som syr zabalila do nej.
- Uložila som na mäso.
- Z mäsa som vytvorila závitky, zopala som ich ihlami na mäso, dajú sa aj špáradlami.
- Na troche oleja opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu.
- Na panvicu si dáme rozpáliť olej, závitky obalíme v hladkej múke.
- Opečieme ich z každej strany.
- Opečené preložíme k cibuli a pridáme korenia- soľ, mleté čierne korenie, mletú papriku, gulášové korenie. Ja som pridala aj mleté dubáky. Môžme pridať aj sterilizované šampióny, alebo sušené namočené hríby.
- Podlejeme vodou tak, aby mäso bolo zaliate.
- Varíme pod pokrievkou, pokiaľ mäso nie je mäkké. Vyberieme ho na tanier a vytiahneme z neho ihly.
- Do šťavy pridáme polievkovú lyžicu horčice, necháme prejsť varom.
- Ak sa nám zdá omáčka riedka- zahustíme ju hladkou múkou rozmiešanou v troche vody.
- Podľa potreby ešte dochutíme, vrátime do omáčky mäso, necháme prejsť varom. Podávame s opekanými zemiakmi- http://varecha.pravda.sk/recepty/opekane-zemiaky-z-rury/36275-recept.html
|