Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept)
Autor receptu: mesiar50
Je to jednoduchý recept preto ho rád robievam.
8 porcií |
60 minút príprava |
60 minút na 250 °C |
Postup
- Karé som prerezal širokým nožom
- Zrezal so koniec na vajciach obe strany.
- Vajcia som vsunul do karé resp.natlačil opatrne do karé najprv z jednej strany asi do polovici mäsa a potom z druhej strany tak isto.
- Vajcia som zafiixoval špáradlami na troch miestach
- Mäsko rýchle posmažíme z viacerých strán.Olej musí byť rozpálený,ale nie pripálený
VÝPEK NEVYLIEVAME POUŽIJEME HO NA PEČENIE MäSA V RÚRE !
- Bravčové karé posolíme, okoreníme čiernym korením a natrieme pollisovaným cesnakom.
Zakryjeme papierom na pečenie a dáme piecť v predom vyhriatej rúre na 250 F.
cca.55 min. Asi 10 minút pred koncom pečenia papier dáme z mäsa dole a mäso
dopečieme do ružova
- A už upečené karé
- Plech som vyložil papierom na pečenie väčšie zemiaky som prekrojil a jemne posolil
Poukladal som ich na papier a dal piect cca 40 min. na 250 F.
Zemiačky musíme často sledovať a to hlavne odspodu keďže pod nimi nieje žiadna masť
ľahko sa môžu pripáliť.
- Upečené zemiaky
- Zeleninovú zmes pomalým tempom osmažime resp,udusíme pod pokrievkou.Po odstavení z
ohniska poprášime malým množstvom korenia a solou prikryjeme a necháme v pare.
- MILÉ VARECHÁČKY RESP. VARECHÁČI PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ