Plnené bravčové karé s vareným vajcom (fotorecept)

Autor receptu: mesiar50

Je to jednoduchý recept preto ho rád robievam.

8
porcií
60 minút
príprava
60 minút
na 250 °C

Postup

  1. Karé som prerezal širokým nožom
  2. Zrezal so koniec na vajciach obe strany.
  3. Vajcia som vsunul do karé resp.natlačil opatrne do karé najprv z jednej strany asi do polovici mäsa a potom z druhej strany tak isto.
  4. Vajcia som zafiixoval špáradlami na troch miestach
  5. Mäsko rýchle posmažíme z viacerých strán.Olej musí byť rozpálený,ale nie pripálený VÝPEK NEVYLIEVAME POUŽIJEME HO NA PEČENIE MäSA V RÚRE !
  6. Bravčové karé posolíme, okoreníme čiernym korením a natrieme pollisovaným cesnakom. Zakryjeme papierom na pečenie a dáme piecť v predom vyhriatej rúre na 250 F. cca.55 min. Asi 10 minút pred koncom pečenia papier dáme z mäsa dole a mäso dopečieme do ružova
  7. A už upečené karé
  8. Plech som vyložil papierom na pečenie väčšie zemiaky som prekrojil a jemne posolil Poukladal som ich na papier a dal piect cca 40 min. na 250 F. Zemiačky musíme často sledovať a to hlavne odspodu keďže pod nimi nieje žiadna masť ľahko sa môžu pripáliť.
  9. Upečené zemiaky
  10. Zeleninovú zmes pomalým tempom osmažime resp,udusíme pod pokrievkou.Po odstavení z ohniska poprášime malým množstvom korenia a solou prikryjeme a necháme v pare.
  11. MILÉ VARECHÁČKY RESP. VARECHÁČI PRAJEM VÁM DOBRÚ CHUŤ