Plnené bravčové karé s kosťou (fotorecept)

Autor receptu: evusik

Tento recept je taký môj výmysel - čo bolo doma a čo nám chutí som pospájala dokopy - a celkom sa vydaril. Aspoň manželovi chutil.

6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Karé nakrájame na hrubšie asi 1 cm rezne aj s kosťou a smerom od kosti urobíme v rezni kapsu. Okraje ponarezujeme aby sa nám mäso pri pečení nekrútilo, osolíme, okoreníme a mierne naklepeme.
  2. Plnka: na panvici opražíme na malé kocky nakrájanú slaninu, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a podusíme. Pridáme šampiňóny na drobno posekané, osolíme, okmínujeme, pridáme v mlieku alebo vode namočené rožky a vajce. Dobre premiešame, ochutnáme a podľa chuti ešte dochutíme. Plnka by mala byť skôr tuhšia.
  3. Touto plnkou naplníme pripravené kapsy. Otvor zavrieme špáradlom alebo kovovu ihlou
  4. Naplnené rezne sprudka opečieme z každej strany aby sa mäso zatiahlo. Na plech dáme vrstvu cibule nakrájanej na mesiačky, slaninu pokrájanú na plátky nato poukladáme mäso, podlejeme vývarom, alebo vodou, zakryjeme alobalom a dáme piecť.
  5. Keď je mäso upečené, vyberieme ho a odložíme do tepla. Všetko čo nám zostalo na pekáči zlejeme na panvicu, pridáme šampiňóny, podľa potreby vývar alebo vodu, dochutíme a prelejeme na rezne, ktorém sme si poukladali na misu. Kto má rád môže posypať strúhaným syrom a dať zapiecť. Ja som to tentoraz nerobila pretože manžel si rozkázal zemiakovú kašu a k tomu sa mi to akosi nehodilo. Ja som si k tomu jedlu spravila zemiakové krokety - uvarené zemiaky roztlačíme, alebo rozmixujeme, pridáme hrubú múku, vajíčko, osolíme, zamiešame, tvarujeme guľky alebo valčeky, obalíme v strúhanke a vypražíme.