Plnená tortička s karamelovými vlasmi
Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 7. apríla 2016
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 7. apríla 2016

Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
porcií
30 minút
príprava
príprava
30 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
| Tortička: | |
| 100 g |
|
| 2 bal. |
|
| 150 g |
|
| 250 ml |
|
| 250 g |
|
| 125 ml |
|
| 1 ks |
|
| 1 ks |
|
|
|
|
| 1 ks |
|
| Domáci puding: | |
| 4 ks |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 50 g |
|
| 500 ml |
|
| 1 ks |
|
| Karamelové vlasy: | |
|
|
|
Postup
-
1
V miske vymiešame olej, vajce a mlieko. Pridáme všetky ostatné suroviny na tortičky (okrem čokolády) a metličkou dobre zamiešame na hladkú hmotu. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pečieme v silikónovej forme, ktorú sme vymastili a vysypali múkou.
- 2
Formičky plníme len do polovice a dáme piecť do predhriatej rúry na 20 minút. Po vychladnutí do tortičky vydlabeme otvor, ktorý vylejeme rozpustenou čokoládou. Žĺtky, vajce, cukor a vanilku vymiešame, prilejeme šľahačku a za stáleho miešania privedieme do varu.
- 3
Kryštálový cukor rozpustíme na panvici na karamel tak, aby sa ťahal, a varechou ťaháme vlákna nad papierom na pečenie alebo silikónovou formou, keď chceme dosiahnuť nejaký tvar, a potom dezert vložíme do mrazničky.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Diskusia k receptu