Plnená tortička s karamelovými vlasmi

Mário Dani
šéfkuchár hotela Zlatý kľúčik v Nitre, 7. apríla 2016
Plnená tortička s karamelovými vlasmi
Foto: Ľuboš Pilc
6
porcií
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

Tortička:
100 g
2 bal.
150 g
250 ml
250 g
125 ml
1 ks
1 ks
1 ks
Domáci puding:
4 ks
1 ks
50 g
50 g
500 ml
1 ks
Karamelové vlasy:




Postup

  1. 1

    V miske vymiešame olej, vajce a mlieko. Pridáme všetky ostatné suroviny na tortičky (okrem čokolády) a metličkou dobre zamiešame na hladkú hmotu. Rúru predhrejeme na 180 °C. Pečieme v silikónovej forme, ktorú sme vymastili a vysypali múkou.

  2. 2

    Formičky plníme len do polovice a dáme piecť do predhriatej rúry na 20 minút. Po vychladnutí do tortičky vydlabeme otvor, ktorý vylejeme rozpustenou čokoládou. Žĺtky, vajce, cukor a vanilku vymiešame, prilejeme šľahačku a za stáleho miešania privedieme do varu.

  3. 3

    Kryštálový cukor rozpustíme na panvici na karamel tak, aby sa ťahal, a varechou ťaháme vlákna nad papierom na pečenie alebo silikónovou formou, keď chceme dosiahnuť nejaký tvar, a potom dezert vložíme do mrazničky.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia