Plnená teľacia hruď

Autor receptu: frezia68

Pôvodne to bolo kúpené na diétnu teľaciu polievku.Ale kvôli nedostatku miesta v mrazničke sme jednohlasne ( dve osoby) odsúhlasili tento chutný obed :-)

4
porcie
30 minút
príprava
180 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Hruď by sa mala odkostiť a tak urobiť otvor na plnku.Ale tá naša hruď bola taká chudá,že som otvor urobila ku kosti a tak naplnila.Ani som nechcela dať recept na Varechu,tak som nefotila.
  2. Plnka:včerajšie 2 rohlíky som nakrájala na menšie kocky,zaliala trocha mliekom tak,aby sa nerozmočili.Na trocha masti som popražila cibuľu,pridala na mozaiku červenú a žltú papriku a nechala chladnúť.Trocha masla som zmiešala zo žltkami a pridala k rohlíkom,soľ,MČK,postrúhaný muškátový orech 2 štipky,petržlenovú vňať a nakoniec sneh,vyšľahaný z dvoch bielkov.
  3. Hruď som naplnila,nerezovými ihlami "zašila",rez zaliala horúcou masťou,aby plnka nevytiekla,aj vrch mäsa som potrela masťou.Do liatinového pekáča som dala trocha horúcej vody a dala do horúcej rúry na 230°C na 15 min. Potom som znížila teplotu na 170°C a piekla pomaly 2,20 hod. a pri kontrole poliala výpekom. Pretože sa blížil čas obeda,odkryla som a dopiekla do červena ešte asi 20 min.
  4. Mäso by malo trocha chladnúť,lebo sa horúce zle krája,ale hlad nepustil a tak sme ochutnávali.
  5. A veríte,že niekomu z toho taniera chutilo viac? A nebol to havko :-)))