Plnená teľacia hruď
Autor receptu: frezia68
Pôvodne to bolo kúpené na diétnu teľaciu polievku.Ale kvôli nedostatku miesta v mrazničke
sme jednohlasne ( dve osoby) odsúhlasili tento chutný obed :-)
4 porcie |
30 minút príprava |
180 minút na 170 °C |
Postup
- Hruď by sa mala odkostiť a tak urobiť otvor na plnku.Ale tá naša hruď bola taká chudá,že som otvor urobila ku kosti a tak naplnila.Ani som nechcela dať recept na Varechu,tak som nefotila.
- Plnka:včerajšie 2 rohlíky som nakrájala na menšie kocky,zaliala trocha mliekom tak,aby sa nerozmočili.Na trocha masti som popražila cibuľu,pridala na mozaiku červenú a žltú papriku a nechala chladnúť.Trocha masla som zmiešala zo žltkami a pridala k rohlíkom,soľ,MČK,postrúhaný muškátový orech 2 štipky,petržlenovú vňať a nakoniec sneh,vyšľahaný z dvoch bielkov.
- Hruď som naplnila,nerezovými ihlami "zašila",rez zaliala horúcou masťou,aby plnka nevytiekla,aj vrch mäsa som potrela masťou.Do liatinového pekáča som dala trocha horúcej vody a dala do horúcej rúry na 230°C na 15 min. Potom som znížila teplotu na 170°C a piekla pomaly 2,20 hod. a pri kontrole poliala výpekom. Pretože sa blížil čas obeda,odkryla som a dopiekla do červena ešte asi 20 min.
- Mäso by malo trocha chladnúť,lebo sa horúce zle krája,ale hlad nepustil a tak sme ochutnávali.
- A veríte,že niekomu z toho taniera chutilo viac? A nebol to havko :-)))