Plnená pečená kačka (fotorecept)
Autor receptu: danculka
Recept je od Hany Gregorovej trochu upravený..
8-10 porcií |
150 minút príprava |
Postup
- Rozmrazenú kačku očistíme a umyjeme osušíme utierkou..
- ..a vyberieme z nej cez zadný otvor ,,operatívne,, celý trup,tak aby sme neporušili jej kožu,ešte vyberieme aj kosti z horných stehien,zostanú,len 2 krídlové a 2 stehenné kosti
- ..trup odložíme nabok a kačku nasolíne celú aj vo vnútri...pozašívame horný otvor pa krku a cez spodný budeme plniť,kým urobíme plnku kačku necháme odležať v soli
- nadrobno nakrájané rožky mlieko vajcia a na kocky nakrájanú bravčovú lopatku posypeme peržlenovou vňaťou a dáme všetky ingediencie podla chuti a dobre zamiešame...
- kačicu naplníme cez otvor, ktorý potom zašijeme...
- vyformujeme ju a podlejeme vodou a dáme piecť..
- kačicu tak po 1 1/2 až 2 hodinách pečenia môžeme podávať,,,
- kačica od predu na reze,kusy bravčového mäska sú upečené pod kačacím tukom a chuťove ho aj pripomínajú,podávam s cviklovokapustovým šalátom a varenými zemiakmi..
- dobre vypečená kačka je na obed pre 4-ľudí a takto naplnená je aj pre 8..DOBRU CHUŤ´...