Plnená pečená kačka (fotorecept)

Autor receptu: danculka

Recept je od Hany Gregorovej trochu upravený..

8-10
porcií
150 minút
príprava

Postup

  1. Rozmrazenú kačku očistíme a umyjeme osušíme utierkou..
  2. ..a vyberieme z nej cez zadný otvor ,,operatívne,, celý trup,tak aby sme neporušili jej kožu,ešte vyberieme aj kosti z horných stehien,zostanú,len 2 krídlové a 2 stehenné kosti
  3. ..trup odložíme nabok a kačku nasolíne celú aj vo vnútri...pozašívame horný otvor pa krku a cez spodný budeme plniť,kým urobíme plnku kačku necháme odležať v soli
  4. nadrobno nakrájané rožky mlieko vajcia a na kocky nakrájanú bravčovú lopatku posypeme peržlenovou vňaťou a dáme všetky ingediencie podla chuti a dobre zamiešame...
  5. kačicu naplníme cez otvor, ktorý potom zašijeme...
  6. vyformujeme ju a podlejeme vodou a dáme piecť..
  7. kačicu tak po 1 1/2 až 2 hodinách pečenia môžeme podávať,,,
  8. kačica od predu na reze,kusy bravčového mäska sú upečené pod kačacím tukom a chuťove ho aj pripomínajú,podávam s cviklovokapustovým šalátom a varenými zemiakmi..
  9. dobre vypečená kačka je na obed pre 4-ľudí a takto naplnená je aj pre 8..DOBRU CHUŤ´...