Plnená paprika
Autor receptu: pupava
Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to
dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách pohánkovej kaše a
rôznych koláčov, ale postupne som ju začala robiť aj slanú. Tento recept som nazvala
"Plnená paprika," aj napriek tomu, že s tradičnou plnenou paprikou nemá nič spoločné.
Za kvalitu fotografie sa ospravedlňujem, som momentálne bez fotoaparátu, takže fotka
je fotená iba mobilom.
1 porcia |
15 minút na 170 °C |
Postup
- Množstvo ingrediencií vám vystačí na 1 porciu.
Pohánku je potrebné nechať na noc namočenú, aby sme s ňou mohli pracovať. Takisto huby shi-take som na chvíľku namočila - na asi pol hodinu. Cibuľku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na olivovom oleji osmažíme s trochou soli.
- Pridáme do panvice na malé kúsky nakrájané sušené paradajky a pohánku. Všetko poriadne premiešame. Napokon pridáme aj na menšie kúsky nakrájané huby a opäť miešame. Dochutíme sójovou omáčkou a trochou čierneho korenia.
- Veľkú papriku rozrežeme a vydlabeme. Až po okraj naplníme pohánkovou zmesou. Potrieme olivovým olejom a dáme na cca 15 minút do trúby na 170 °C. Priebežne kontrolujeme, aby nám nezhorela.
- Podávať môžeme papriku samotnú alebo tiež so zeleninovým šalátom, ktorý sa k takejto plnenej paprike výborne hodí. Dobrú chuť!