Plnená paprika

Autor receptu: pupava

Pohánka je nesmierne zdravá potravina a ak ste ju ešte nevyskúšali, určite sa na to dajte! Spočiatku som jej chuť objavovala najmä vo variáciách pohánkovej kaše a rôznych koláčov, ale postupne som ju začala robiť aj slanú. Tento recept som nazvala "Plnená paprika," aj napriek tomu, že s tradičnou plnenou paprikou nemá nič spoločné. Za kvalitu fotografie sa ospravedlňujem, som momentálne bez fotoaparátu, takže fotka je fotená iba mobilom.

1
porcia
15 minút
na 170 °C

Postup

  1. Množstvo ingrediencií vám vystačí na 1 porciu. Pohánku je potrebné nechať na noc namočenú, aby sme s ňou mohli pracovať. Takisto huby shi-take som na chvíľku namočila - na asi pol hodinu. Cibuľku ošúpeme a nakrájame na menšie kúsky. Na olivovom oleji osmažíme s trochou soli.
  2. Pridáme do panvice na malé kúsky nakrájané sušené paradajky a pohánku. Všetko poriadne premiešame. Napokon pridáme aj na menšie kúsky nakrájané huby a opäť miešame. Dochutíme sójovou omáčkou a trochou čierneho korenia.
  3. Veľkú papriku rozrežeme a vydlabeme. Až po okraj naplníme pohánkovou zmesou. Potrieme olivovým olejom a dáme na cca 15 minút do trúby na 170 °C. Priebežne kontrolujeme, aby nám nezhorela.
  4. Podávať môžeme papriku samotnú alebo tiež so zeleninovým šalátom, ktorý sa k takejto plnenej paprike výborne hodí. Dobrú chuť!