Plnená paprika na spôsob vegan, aj s domácou knedľou
Foto: zuzananoskova
V týchto letných teplých dňoch (ktoré mám, mimochodom, veľmi rada) varím čo najmenej. No dnes som dostala chuť na varené, a to na plnenú Zobraziť celý popisV týchto letných teplých dňoch (ktoré mám, mimochodom, veľmi rada) varím čo najmenej. No dnes som dostala chuť na varené, a to na plnenú papriku s domácou knedľou. Zeleninu som dostala od maminky zo záhrady, ryžu a sójový granulát som mala doma a pasírované paradajky, bobkový list a ostatné ingrediencie tiež.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
Guľky: | |
100 - 150 g |
|
1 bal |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Omáčka: | |
1 kg |
|
720 ml |
|
1 ks |
|
1 ks |
|
400 ml |
|
7 PL |
|
2 ČL |
|
1 ČL |
|
|
|
Knedľa: | |
122 g |
|
128 g |
|
50 g |
|
200 ml |
|
0,5 kocky |
|
|
|
5 PL |
|
Postup
-
1
Sójový granulát som pripravila podľa návodu, ryžu som uvarila, cibuľu nakrájala na drobno. Po vychladnutí som spolu s hraškou premiešala vo väčšej nádobe a nechala postáť.
- 2
Knedľu som si "vygúglila" od Mira Veselého http://dobre-jedlo.sk/prilohy/rychloknedla-fakt-excelentna/ , ale trocha pozmenila na to, akú som mala predstavu a chcela som urobiť ražnú knedľu :-)
- 3
Do pekárničky na chlieb som dala vymiesiť cesto: najprv som dala teplú vodu, na to múku, vločky, soľ, cukor, droždie. Pri miesení som podsypala 3 PL pšeničnej múky. Po vymiesení som cesto vybrala a premiesila ručne na valček a nechala kysnúť asi 20 minút. Do veľkého kastróla som dala variť vodu a po vykysnutí som knedľu varila 8 minút, potom obrátila a ďaľších 8 minút, samozrejme pod zakrytou pokrievkou. A takáto nádhera sa uvarila :-)
- 4
Po vychladnutí nakrájaná...
- 5
Kým knedľa chladla, pripravila som omáčku. Do väčšieho hrnca som dala nakrájané paradajky, prepolenú 1 papriku (vyrezala som striedku), cibuľu, bobkové listy, pasírované paradajky, cukor a vodu. Nechala som prevrieť a odstavila. Po chvíli som zmes rozmixovala a vrátila na sporák aj s prídavkom škorice, ochutnala a odstavila. Omáčku som nepasírovala, bola by veľká škoda zrniečka z paradajok a šupku dať preč. A ničím som nedohusťovala, nebolo treba.
- 6
A ešte pokiaľ sa omáčka varila, pripravila som guľky. Do troch paprík som zmes naplnila a z ostatnej urobila guľky. Položila na pekáč a v rúre dopekala - v podstate iba prehriala na 175°C 25 minút. A mohlo sa servírovať. Bolo to výborné a verte, že nepreháňam ;-)
- 7
Tak teda dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu