Plnená paprika na spôsob vegan, aj s domácou knedľou

zuzananoskova - fotkazuzananoskova, 4. augusta 2013

V týchto letných teplých dňoch (ktoré mám, mimochodom, veľmi rada) varím čo najmenej. No dnes som dostala chuť na varené, a to na plnenú Zobraziť celý popisV týchto letných teplých dňoch (ktoré mám, mimochodom, veľmi rada) varím čo najmenej. No dnes som dostala chuť na varené, a to na plnenú papriku s domácou knedľou. Zeleninu som dostala od maminky zo záhrady, ryžu a sójový granulát som mala doma a pasírované paradajky, bobkový list a ostatné ingrediencie tiež.

4
porcie
20 minút
príprava
40-50 minút
tepelná úprava

Suroviny

Guľky:
100 - 150 g
1 bal
1 ks
1 PL
Omáčka:
1 kg
720 ml
1 ks
1 ks
400 ml
7 PL
2 ČL
1 ČL
Knedľa:
122 g
128 g
50 g
200 ml
0,5 kocky
5 PL




Postup

  1. 1

    Sójový granulát som pripravila podľa návodu, ryžu som uvarila, cibuľu nakrájala na drobno. Po vychladnutí som spolu s hraškou premiešala vo väčšej nádobe a nechala postáť.

  2. 2

    Knedľu som si "vygúglila" od Mira Veselého http://dobre-jedlo.sk/prilohy/rychloknedla-fakt-excelentna/ , ale trocha pozmenila na to, akú som mala predstavu a chcela som urobiť ražnú knedľu :-)

  3. 3

    Do pekárničky na chlieb som dala vymiesiť cesto: najprv som dala teplú vodu, na to múku, vločky, soľ, cukor, droždie. Pri miesení som podsypala 3 PL pšeničnej múky. Po vymiesení som cesto vybrala a premiesila ručne na valček a nechala kysnúť asi 20 minút. Do veľkého kastróla som dala variť vodu a po vykysnutí som knedľu varila 8 minút, potom obrátila a ďaľších 8 minút, samozrejme pod zakrytou pokrievkou. A takáto nádhera sa uvarila :-)

    Plnená paprika na spôsob vegan, aj s domácou knedľou - obrázok 3
  4. 4

    Po vychladnutí nakrájaná...

    Plnená paprika na spôsob vegan, aj s domácou knedľou - obrázok 4
  5. 5

    Kým knedľa chladla, pripravila som omáčku. Do väčšieho hrnca som dala nakrájané paradajky, prepolenú 1 papriku (vyrezala som striedku), cibuľu, bobkové listy, pasírované paradajky, cukor a vodu. Nechala som prevrieť a odstavila. Po chvíli som zmes rozmixovala a vrátila na sporák aj s prídavkom škorice, ochutnala a odstavila. Omáčku som nepasírovala, bola by veľká škoda zrniečka z paradajok a šupku dať preč. A ničím som nedohusťovala, nebolo treba.

  6. 6

    A ešte pokiaľ sa omáčka varila, pripravila som guľky. Do troch paprík som zmes naplnila a z ostatnej urobila guľky. Položila na pekáč a v rúre dopekala - v podstate iba prehriala na 175°C 25 minút. A mohlo sa servírovať. Bolo to výborné a verte, že nepreháňam ;-)

    Plnená paprika na spôsob vegan, aj s domácou knedľou - obrázok 6
  7. 7

    Tak teda dobrú chuť :-)

    Plnená paprika na spôsob vegan, aj s domácou knedľou - obrázok 7

Diskusia k receptu

katkat
ta tvoja omacka ma neuveritelnu farbu :) aj knedlu mas krasnu aj papriky, pekna inspiracia :)
venusa
Vyzera to pekne aj zdravo. Ja moc knedlu nemusim, volila by som zemiaky a miesto soji ryzu. Nieco podobne som uz robila. Plnit papriky je vdacne a znesu roznorodu plnku. Skus ich aj zapekat, tiez su bez chyby. Inspraciu som mama od Petry Janu, ked k nim isiel jej priatel na prvu navstevu k nim domov a zrovna naracil paradajkovu omacku a oni ano. Tak mu ich zapiekla, sikulka :)
danila
pekný recept, ukladám, len daj vedieť čo je hraška
zuzananoskova
Danila: hraška sa používa pre celiatikov, napr. aj ako náhrada vajec či strúhanky (respektíve cestíčka). Je to v podstate hrach na prášok. Ja hrašku používam pri vyprážaní ako cestíčko alebo aj pri zahusťovaní teda pojive pokrmov...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia