Plnená fašírka podľa Pala
Autor receptu: patroveckypitrs
Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme
pozerali recepty a sused Paľo vybuchol samé cudzie názvy a suroviny varí už nemáme
národnú hrdosť musíme variť všetko cudzie. Ja by som fašírku zrobil z tohoto. Tak
som
si to zapísal a nakúpil v miestnom konzume a uvaril. Pala som tiež pozval veľmi si
chválil a rečnil no prosím môžu nám cudzinci ruky lízať na takéto jedla. Veď na
fašírkach sme rástli.
10 porcií |
30 minút minút príprava |
120 - 150 minút minút na 180°C °C |
Postup
- Do väčšej misy dáme mleté mäso. Vajcia 3 kusy surové, rožky namočené v mlieku a vytlačené, mleté čierne korenie,soľ. Mixéry rozmixujeme cibuľu, cesnak, feferónku a pridáme do misy. Tiež nakrájané bylinky po troche a horčicu. Všetko premiešame a necháme postať asi 45 minút nech sa chuté spoja. Pripravíme si alobal pozdĺžne, zvislo a znovu pozdĺžne to je 3 vrstvy nej je to pevne a šťava nevytečie. Na alobal dáme 2 tretiny mäsa a v strede lyžicou vytlačíme jarok ktorý dáme šunku.
- Potom plátky syra.
- Ďalej papriky narežeme červenú pásiky, žltú na štvrtinky pod vajcia.
- Na papriky položíme vajcia uvarené na tvrdo a očistené.
- Na vajcia dáme oravskú slaninu.
- Na slaninu nasypeme postrúhanú údenú parenicu.
- Na to všetko dáme zvyšok mäsa aby sme spojili vrchné mäso zo spodným. Pritiahneme alobal stočíme do valca konce dobré stlačíme nech je to všetko dobre uzavreté a dáme do pekáča uzavrieme druhou polkou, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C 120 - 150 minút podľa typu rúry.
- Verte taká vôňa sa bude šíriť okolím pri otvorenom okne, že nielen ľudia, ale aj psy budu hlavy otáčať. Dali sme si to na večeru z oblohou a chrumkavým rožkom a pekáč bol hneď prázdny a to všetko vďaka susedovi. Dobrú chuť.