Plnená fašírka podľa Pala

Autor receptu: patroveckypitrs

Aby ste vedeli kto je Paľo. Je to náš sused a je hlavný kritik v ulici. Nedávno sme pozerali recepty a sused Paľo vybuchol samé cudzie názvy a suroviny varí už nemáme národnú hrdosť musíme variť všetko cudzie. Ja by som fašírku zrobil z tohoto. Tak som si to zapísal a nakúpil v miestnom konzume a uvaril. Pala som tiež pozval veľmi si chválil a rečnil no prosím môžu nám cudzinci ruky lízať na takéto jedla. Veď na fašírkach sme rástli.

10
porcií
30 minút minút
príprava
120 - 150 minút minút
na 180°C °C

Suroviny

Postup

  1. Do väčšej misy dáme mleté mäso. Vajcia 3 kusy surové, rožky namočené v mlieku a vytlačené, mleté čierne korenie,soľ. Mixéry rozmixujeme cibuľu, cesnak, feferónku a pridáme do misy. Tiež nakrájané bylinky po troche a horčicu. Všetko premiešame a necháme postať asi 45 minút nech sa chuté spoja. Pripravíme si alobal pozdĺžne, zvislo a znovu pozdĺžne to je 3 vrstvy nej je to pevne a šťava nevytečie. Na alobal dáme 2 tretiny mäsa a v strede lyžicou vytlačíme jarok ktorý dáme šunku.
  2. Potom plátky syra.
  3. Ďalej papriky narežeme červenú pásiky, žltú na štvrtinky pod vajcia.
  4. Na papriky položíme vajcia uvarené na tvrdo a očistené.
  5. Na vajcia dáme oravskú slaninu.
  6. Na slaninu nasypeme postrúhanú údenú parenicu.
  7. Na to všetko dáme zvyšok mäsa aby sme spojili vrchné mäso zo spodným. Pritiahneme alobal stočíme do valca konce dobré stlačíme nech je to všetko dobre uzavreté a dáme do pekáča uzavrieme druhou polkou, vložíme do rúry a pečieme pri teplote 180°C 120 - 150 minút podľa typu rúry.
  8. Verte taká vôňa sa bude šíriť okolím pri otvorenom okne, že nielen ľudia, ale aj psy budu hlavy otáčať. Dali sme si to na večeru z oblohou a chrumkavým rožkom a pekáč bol hneď prázdny a to všetko vďaka susedovi. Dobrú chuť.