Foto: betinka60
Tento koláč už ani nepamätám odkiaľ ho mám,ale mám ho už dávno,aspoň 10 rokov.Robím ho vždy,keď moji synovia odchádzajú z domu,do roboty do sveta...
príprava
na 200-175 °C
Suroviny
Cesto: | |
1 kg |
|
1/2 l |
|
1 kocka |
|
6 lyžic |
|
2 ks |
|
1/2 kávovej lyžičky |
|
Krém: | |
300 g |
|
300 g |
|
2 lyžice |
|
2 ks |
|
Sirup: | |
3 lyžice |
|
3 lyžice |
|
Postup
-
1
Zamiesime suroviny na cesto,necháme vykysnúť,rozdelíme na 6 dielov,bochníkov a chvíľu necháme podkysnúť.Každý bochník rozvaľkáme na tenko,potrieme krémom a zrolujeme.Rolky po dve obkrútime a následne spletieme ako vianočku.Dáme na vymastený plech,necháme ešte pár minút podkysnúť a upečieme.Pečieme pri teplote 200 stupňov:Až sa na povrchu trochu zapečie,teplotu znížime na 175 a dopekáme aspoň pol hodiny.Ešte teplý koláč potrieme sirupom.
- 2
Krém:Všetky suroviny na krém vymiešame do penista,aby sa krém dobre natieral.
- 3
Sirup:Vodu s cukrom prevaríme na sirup.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu