Pletený koláč

betinka60 - fotkabetinka60, 5. mája 2012
Pletený koláč
Foto: betinka60

Tento koláč už ani nepamätám odkiaľ ho mám,ale mám ho už dávno,aspoň 10 rokov.Robím ho vždy,keď moji synovia odchádzajú z domu,do roboty do sveta...

90 minút
príprava
45 minút
na 200-175 °C

Suroviny

Cesto:
1 kg
1/2 l
1 kocka
6 lyžic
2 ks
1/2 kávovej lyžičky
Krém:
300 g
300 g
2 lyžice
2 ks
Sirup:
3 lyžice
3 lyžice




Postup

  1. 1

    Zamiesime suroviny na cesto,necháme vykysnúť,rozdelíme na 6 dielov,bochníkov a chvíľu necháme podkysnúť.Každý bochník rozvaľkáme na tenko,potrieme krémom a zrolujeme.Rolky po dve obkrútime a následne spletieme ako vianočku.Dáme na vymastený plech,necháme ešte pár minút podkysnúť a upečieme.Pečieme pri teplote 200 stupňov:Až sa na povrchu trochu zapečie,teplotu znížime na 175 a dopekáme aspoň pol hodiny.Ešte teplý koláč potrieme sirupom.

  2. 2

    Krém:Všetky suroviny na krém vymiešame do penista,aby sa krém dobre natieral.

  3. 3

    Sirup:Vodu s cukrom prevaríme na sirup.

Diskusia k receptu

martamm
Vyzera krasne, ale tolko Palmarinu? To ma odradza. Ja pouzijem ako plnku puding a bude....
betinka60
vôbec sa nemusíte báť,že je mastný alebo čo,to ani náhodou...je veľmi chutný,mám čo robiť,aby som nechala na zabalenie,na cestu,lebo inak je zjedený trysk-prask:))
izabella929
vyzerápekne a určite aj chutný, keď je oň veľký záujem u domácich papkáčov.-)
mracik9
je to niečo podobné ako pudingoš,ale zase niečo nové,díky
orchidea
takéto kakaové máme doma radi...krásny koláčisko, urobím ho určite...
betinka60
samozrejme,skúsenejšie gazdinky môžu koláč aj krajšie upliesť,ako som ho uplietla ja:))




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia