Placky Paratha (fotorecept)

Autor receptu: methi

Suroviny

Postup

  1. Z muky, soli a vody urobime nelepive cesto. Dame ho do misky a nechame odlezat pol hodiny. Cesto rozdelime na gulky. Gulocku rozvalkame na placku, ktoru potrieme ghee.
  2. Prelozime placku na 1/2 a znova potrieme ghee.
  3. Prelozime placku na 1/4 a znova vyvalkame na placku. Nesmieme valcekom prilis tlacit, lebo by sa nam zlepili vrstvy, ktore sme vytvorili tym, ze sme placku poprekladali a potreli ghee.
  4. Rozpalime panvicu a placku dame opekat na stredne silny ohen. Ked sa zacne trosku nadvihat a zo spodu malicko hnedne, prevratime ju a potrieme ghee.
  5. Hned zasa prevratime a potrieme ghee. Chvilku opekame do hneda a znova prevratime. Dopecieme a ulozime do utierky. Pokracujeme so zbytkom cesta rovnako.