Pizzovník
Autor receptu: nadasky
Tuto pizzu sme si urobili. Postup si môže zvolit každy sam.
5 porcií |
35 minút príprava |
10 minút na 250 °C |
Postup
- Do múky rozdrobíme kvasnice, zalejeme mliekom, osolíme, necháme trochu (10 min) nakysnúť. Potom pridáme vajcia, oregano a smotanu. Cesto vymiesime a dáme aspoň na 2 hodiny do chladničky zabalené do mikroténového sáčku. Potom z neho urobíme 5 bochníčkov , dáme na pomúčenú dosku, zakryjeme sáčkami a necháme dobre nakysnúť. Vytvarujeme korpus na pizzu, kraje necháme troska hrubšie (aby pri pečení nestvrdli), natrieme ochuteným pretlakom (ale stačí aj obyčajný), obložíme a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 250°C najviac 10 min. Syr na pizzu nasypeme až pred dopečením (asi po 5 min. pečenia) a môže sa dat aj hned .Po upečení kraje korpusu potrieme cesnakovým olejom a pizzu jemne posypeme oreganom.