Foto: sonulienka
Včera som skúšala pizzové kornútky ako som písala boli vynikajúce a dnes pizzové štangle len tak na chrumkanie.
porcií
príprava
na 220 °C
Suroviny
300 g špeciál |
|
100 ml |
|
100 ml |
|
20 g |
|
trochu |
|
trochu |
|
2 PL |
|
Na posypanie: | |
|
|
Na potretie: | |
|
|
2-3 strúčiky |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny.
-
2
Urobíme si z mlieka cukru a droždia kvások. Zatiaľ si preosejeme múku pridáme soľ, vodu. Medzi tým máme už kvások hotový primiešame k múke a vypracujeme dobre cesto. Necháme 40 minút v teple kysnúť.
-
3
Cesto nakysnuté.
-
4
Cesto si rozvaľkáme 6-7 mm.
-
5
Rozkrájame asi na 1 1/2 až 2 cm pásiky.
-
6
Každý pásik preložíme na polovicu a trochu pozatáčame a ukladáme na plech na ktorý sme dali papier na pečenie. Keď máme všetky zatočené a poukladané na plechu potrieme ich olejom ochuteným prelisovaným cesnakom. Posypeme hrubozrnnou morskou soľou a dáme piecť do rozohriatej rúry. Pečieme na 220 stupňov asi 10 minút.
-
7
Keď sú pekné ružové vyberieme z rúry necháme trochu vychladnúť ak vydržíme lebo od cesnaku rozvoniava celý byt pridáme cesnakový drezing a môžeme si pochutnávať. Prajem dobrú chuť.
-
8
Tu ich máme na etažéri všetky.
-
9
Ešte jeden pohľad a už sú vychladnuté idem na to.
Vůně se táhne až k nám, určo jsou výborné tvoje štangle! Jednoduchá a vděčná dobrota! Jsi šikulka, ale to všichni víme už dávno!! Hezký nekončící večer tobě i mužovi!!
Môžeš prosím prezradiť aj tvoju značku múky? Milujem tieto pizza štangle, no moc ich nesmiem. Ale... Ak by som ich urobil z "našej" múky, môžu byť aj pre "lepkáčov". Neverím že zistia rozdiel ak im to nepoviem. :-)))
Máš ich parádne. Ale dnes som pri vnučke robila z receptu čo som robila pizzové kornútky a zdali sa mi lepšie. Vyskúšaj aj ten recept z bezlepkovej múky a daj vedieť.
Srdečná vďaka.